Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kassler Africana med paprikaris

Kassler Africana med paprikaris är en god rätt för hela familjen. Tillaga kassler, grädde, curry, apelsinsaft, mango chutney och kokos i ugn och lägg på banan. Koka riset med lök och paprika och servera med den goda kasslern.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skiva kasslern tunt. Lägg skivorna lite omlott i en lätt smord ugnssäker form. Rör samman grädde, curry, apelsinsaft, mango chutney och kokos till en sås. Fördela den över köttet. Ställ in i ugn ca 20 min.
  3. Skala bananerna och skär i skivor. Lägg dem ovanpå rätten och låt dem vara med de sista 5 minuterna av tillagningen.
  4. Paprikaris: Skala och hacka löken till paprikariset. Skölj, kärna ur och hacka paprikorna. Fräs det gröna i oljan i en gryta några minuter. Tillsätt ris, vatten och salt. Rör om. Koka under lock på medelvärme 18-20 min. Servera kasslern paprikariset och i små skålar med bitar av apelsin, melon, ananas och mango chutney.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g kassler
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 tsk curry
  • saft av 1 apelsin
  • 2 msk mango chutney
  • 2 bananer
  • 2 msk riven kokos
Paprikaris
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 2 dl långkornigt ris
  • 4 dl vatten
  • 1 tsk salt
Lägg till i inköpslistan