Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng

Betyg 3.6 av 5.86 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng

Godaste tårtan med vuxen punschsmak. Underst en mandelbotten med brynt smör, på det en krämig punschparfait och på toppen fluffigt spritsad italiensk maräng. Bränn av marängen för största effekt. Bjud med hallonsås och färska hallon.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Mandeltårta med punschparfait och italiensk maräng

Ingredienser

10-12 bitar

Tårtbotten

100 g smör
200 g mandelmassa
1 ägg
1 äggvita

Punchparfait

1 gelatinblad
3 dl vispgrädde
5 äggulor (5 äggulor motsvarar 100 g)
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
3/4 dl punsch

Italiensk maräng

2 små äggvitor (2 äggvitor motsvarar 60 g)
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten

Hallonsås

500 g frysta hallon
1 dl strösocker
2 msk färskpressad limejuice

Till servering

färska hallon
citronmeliss

Gör så här

00:14:00
08:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Vispa ner mandelmassan snabbt på låg hastighet?

    Ylva

    Hej Ylva! Ursäkta sent svar. Ja, det var kanske lite otydligt. Du ska alltså ha i mandelmassan och vispa den på låg hastighet under en kort tid. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Är så vansinnigt god!! Älskar den!

    Lovisa

Näringsvärde per bit

Energi1768 KJ / 423 kCal
Fett20 g
Salt0.2 g
Kolhydrater50 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Hjortronparfait
    Betyg 4.3 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Citrusdessert med mandelgrädde
    Betyg 3.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad