Löjromscrostini med avokadokräm

16
1
Löjromscrostini med avokadokräm

Frasig crostini och len avokadokräm toppad med högklassig löjrom. Garnera med dillvippor och servera dessa små aptitretare som en förrätt eller som ett tilltugg till en god drink.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Löjromscrostini med avokadokräm

Ingredienser

6 portioner
1 lång baguette
50 g smör
1 liten rödlök
3 avokador
1 msk färskpressad citronjuice
1 dl crème fraiche
150 g löjrom (eller stenbitsrom)
salt
nymalen vitpeppar
dillvippa till garnering

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: köp färdig glutenfri crostini.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, byt smör mot laktosfritt matfett, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, använd mjölkfritt matfett, byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme eller iMat fraiche (innehåller havre).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

16

Kommentar

Mia

2021-11-24

Älskar det här receptet! Har gjort det många ggr under 10 års tid. Återkommer dock hit varje gång då jag inte kommer ihåg receptet så tack för att det finns kvar!