Löjromscrostini med avokadokräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Löjromscrostini med avokadokräm

Frasig crostini och len avokadokräm toppad med högklassig löjrom. Garnera med dillvippor och servera dessa små aptitretare som en förrätt eller som ett tilltugg till en god drink.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på grill, 225°C. Smält smöret. Skär baguetten i ca 1 cm tunna skivor. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla med smält smör på båda sidor. Salta och peppra.
  2. Rosta brödskivorna i ugnen ca 2 minuter på varje sida tills de fått gyllene färg.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Dela, kärna ur och gröp ut avokadoköttet. Mixa det till en slät kräm i matberedare eller med stavmixer. Rör i citronjuice, crème fraiche, rödlök och 2 msk av löjrommen. Smaka av med 2 krm salt och 2 krm peppar.
  4. Fördela avokadokrämen på brödskivorna strax före servering. Toppa med en klick löjrom och garnera med dillvippor.

För alla

Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: köp färdig glutenfri crostini.
Gör laktosfri: kontrollera brödet, byt smör mot laktosfritt matfett, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera brödet, använd mjölkfritt matfett, byt crème fraiche mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 lång baguette
  • 50 g smör
  • 1 liten rödlök
  • 3 avokador
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g löjrom (eller stenbitsrom)
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • dillvippa till garnering
Lägg till i inköpslistan