UNDER 15 MIN | Enkel

Äppelgröt

Starta dagen med en rykande äppelgröt. Enkel att laga och försvinnande god. Koka försiktigt upp äppelskivor och mandeldryck och tillsätt därefter havregryn. Låt sjuda i tre minuter och servera med saftiga björnbär och pistagenötter.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva äpplena tunt.
  2. Blanda mandeldrycken och äppelskivorna i en kastrull. 
  3. Koka upp och rör försiktigt ner havregrynen och ev salt. Låt koka upp igen, sänk sedan värmen och låt gröten sjuda ca 3 minuter tills den tjocknar.
  4. Lägg upp i serveringsskålar, garnera med björnbären och häll på lite mer mandeldryck. Strö över pistagenötter om du vill.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Näringsberäkningen är inkl. serveringsförslag.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äpplen
  • 1 l mandeldryck (+ extra till servering)
  • 3 3/4 dl glutenfria havregryn (gärna glutenfria snabbhavregryn)
  • ev 2 krm salt
  • 250 g björnbär
  • ev 4 msk pistagenötter

Näringsvärde
Per portion

Energi 1324 kJ / 316 kCal