Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mandelpotatispuré med vitlök och grön chili

Förtjusande krämig mandelpotatispuré med pigg smak av grön chili, vitlök och bladpersilja. Mandelpotatispurén passar utmärkt att servera till både fisk och kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela potatisen. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  2. Häll av vattnet från potatisen och pressa i vitlök och finhackad chili.
  3. Lägg i smöret och häll den varma mjölken på potatisen.
  4. Vispa ihop potatisen till en jämn och fin puré och rör ner finhackad persilja. Smaka av med salt och svartpeppar, gärna från kvarnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg mandelpotatis
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk grön chili
  • 1 msk smör eller margarin
  • ca 1 1/2 dl varm mjölk
  • 1 msk bladpersilja
  • salt och svartpeppar
Lägg till i inköpslistan