Salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschallotenlök

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschallotenlök

Ett tjusigt och avancerat recept på en rejäl måltid med salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschalottenlök. Utsökt att servera till fest!

Salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschallotenlök

Ingredienser

4 portioner

Grissida

800 g  lättrimmat sidfläsk gärna med svålen kvar
4   skalade och halverade schalottenlökar
10   salviablad
2   lagerblad
2   kvistar timjan
1 dl  rött vin
vatten
2 msk  äppelcidervinäger

Till pensling

1 msk  honung gärna ljunghonung som är naturligt flytande
2 msk  äppelcidervinäger

Jordärtskockskräm

8   skalade jordärtskockor
8   skalade mandelpotatisar
2   skalade vitlöksklyftor
2 msk  crème fraiche
salt
vitpeppar

Till servering

lingonsylt med havssalt

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Äggakaka
Betyg 4 av 5.
115 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pitepalt
Betyg 4 av 5.
70 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Ugnspannkaka med fläsk, timjanäpplen och rostade nötter
Betyg 4.6 av 5.
13 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönt te med rosmarin och salvia
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Plommon-Karameller
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga