Salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschallotenlök

Ett tjusigt och avancerat recept på en rejäl måltid med salviabakad grissida med jordärtskockskräm och syrlig bananschalottenlök. Utsökt att servera till fest!

Ingredienser
4 portioner
Grissida
800 g lättrimmat sidfläsk gärna med svålen kvar
4 skalade och halverade schalottenlökar
10 salviablad
2 lagerblad
2 kvistar timjan
1 dl rött vin
vatten
2 msk äppelcidervinäger
Till pensling
1 msk honung gärna ljunghonung som är naturligt flytande
2 msk äppelcidervinäger
Jordärtskockskräm
8 skalade jordärtskockor
8 skalade mandelpotatisar
2 skalade vitlöksklyftor
2 msk crème fraiche
salt
vitpeppar
Till servering
lingonsylt med havssalt
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer