Mandelpotatis och purjolöksomelett med gravad lax och dillcrème
En matig omelett som du med fördel kan servera som en lyxig lunch. Omeletten har en härlig konsistens och smak av mandelpotatisen och purjolöken och blir fulländad när den toppas med den gravade laxen och fylliga dillcrèmen.
Ingredienser
4 portioner
600 g mandelpotatis
1 purjolök
2 dl crème fraiche
1 dl grovskuren dill
1 citron
8 ägg
1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm peppar
2 msk smör eller margarin
12 skivor gravad lax
För alla
Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer