Mandelpotatis och purjolöksomelett med gravad lax och dillcrème

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
0
Mandelpotatis och purjolöksomelett med gravad lax och dillcrème

En matig omelett som du med fördel kan servera som en lyxig lunch. Omeletten har en härlig konsistens och smak av mandelpotatisen och purjolöken och blir fulländad när den toppas med den gravade laxen och fylliga dillcrèmen.

Mandelpotatis och purjolöksomelett med gravad lax och dillcrème

Ingredienser

4 portioner
600 g  mandelpotatis
1   purjolök
2 dl  crème fraiche
1 dl  grovskuren dill
1   citron
8   ägg
1/2 dl  mjölk
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar
2 msk  smör eller margarin
12   skivor gravad lax

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Mandelpotatis- och purjolökssoppa
Betyg 3 av 5.
79 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsomelett med varmrökt lax
Betyg 4.3 av 5.
11 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Kungshagens laxdröm
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Frittata med bacon och purjo
Betyg 3.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Örtomelett
Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga