Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mandelpotatis och purjolöksomelett med gravad lax och dillcrème

En matig omelett som du med fördel kan servera som en lyxig lunch. Omeletten har en härlig konsistens och smak av mandelpotatisen och purjolöken och blir fulländad när den toppas med den gravade laxen och fylliga dillcrèmen.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och koka potatisen med skalet på. Låt den svalna, skala och skär dem i grova skivor, om potatisarna är små delas de en gång på längden. Skölj, ansa och strimla purjolöken.
  2. Vispa crème fraiche så att den blir fast och vänd ner dillen (spara ca en matsked till garnering). Smaka av med salt och peppar och några droppar citronsaft.
  3. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke med salt och nymald peppar.
  4. Stek potatis och purjolök i matfettet, smaksätt med salt och peppar. Häll över äggblandningen och rör försiktigt tills äggen stannat.
  5. Lägg på laxskivorna och skeda dillcrèmen på omeletten. Strö över dill.

För alla

Innehåller ägg. Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche, laktosfri mjölkdryck och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfritt: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Byt ut mjölk mot havre-, soja- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g mandelpotatis
  • 1 purjolök
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl grovskuren dill
  • 1 citron
  • 8 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 12 skivor gravad lax
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer