Dessa glutenfria plättar gör du med mandelmjöl, och resultatet blir en dröm för brunchgästen! Servera plättarna med färska bär och en sötsyrlig limecrème.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smör (eller olja) och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: byt ut äggen mot no-egg ersättning alternativt 2 tsk bakpulver (för 8 port).
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Caroline
2020-01-16Är det verkligen så lite mjölk?
Redaktionen ICAse
2020-01-16Hej Caroline! Ja det stämmer. Mandelmjöl binder inte lika mycket vätska som vetemjöl. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Sandra
2017-03-13Ja el skippa sockret helt som ju inte behövs, är ju socker i krämen också! Mandelmjöl är väl bara malda mandlar som man kan göra själv även om det tar lite längre tid!?
Sudesh
2017-03-06Det låter gott måste prova.