Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche

34
6
Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche

Dessa glutenfria plättar gör du med mandelmjöl, och resultatet blir en dröm för brunchgästen! Servera plättarna med färska bär och en sötsyrlig limecrème.

Skriv ut
Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche

Ingredienser

ca 8 st

Plättar

2 ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
2 msk smör (till stekning)

Limecrème

1 lime
2 dl crème fraiche
2 msk florsocker

Till servering

4 dl blandade färska bär som hallon, blåbär och björnbär

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smör (eller olja) och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: byt ut äggen mot no-egg ersättning alternativt 2 tsk bakpulver (för 8 port).

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

34

Kommentarer

Caroline

2020-01-16

Är det verkligen så lite mjölk?

Redaktionen ICAse

2020-01-16

Hej Caroline! Ja det stämmer. Mandelmjöl binder inte lika mycket vätska som vetemjöl. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Sandra

2017-03-13

Ja el skippa sockret helt som ju inte behövs, är ju socker i krämen också! Mandelmjöl är väl bara malda mandlar som man kan göra själv även om det tar lite längre tid!?

Sudesh

2017-03-06

Det låter gott måste prova.

Näringsvärde per portion

Energi 1082 KJ / 259 kCal
Fett 21.8 g
Salt 0.8 g
Kolhydrater 8.3 g
Protein 6.8 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept