Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche
![Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100880/cf_259/mandelplattar_med_farska_bar_och_limecrème_fraiche.jpg)
Dessa glutenfria plättar gör du med mandelmjöl, och resultatet blir en dröm för brunchgästen! Servera plättarna med färska bär och en sötsyrlig limecrème.
![Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_100880/cf_259/mandelplattar_med_farska_bar_och_limecrème_fraiche.jpg)
Ingredienser
ca 8 st
Plättar
2 ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
2 msk smör (till stekning)
Limecrème
1 lime
2 dl crème fraiche
2 msk florsocker
Till servering
4 dl blandade färska bär som hallon, blåbär och björnbär
För alla
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smör (eller olja) och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: byt ut äggen mot no-egg ersättning alternativt 2 tsk bakpulver (för 8 port).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1082 KJ / 259 kCal
Fett21.8 g
Salt0.8 g
Kolhydrater8.3 g
Protein6.8 g
Kommentarer
Är det verkligen så lite mjölk?
Caroline
2020-01-16Hej Caroline! Ja det stämmer. Mandelmjöl binder inte lika mycket vätska som vetemjöl. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-16Ja el skippa sockret helt som ju inte behövs, är ju socker i krämen också! Mandelmjöl är väl bara malda mandlar som man kan göra själv även om det tar lite längre tid!?
Sandra
2017-03-13Det låter gott måste prova.
Sudesh
2017-03-06