Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche

Dessa glutenfria plättar gör du med mandelmjöl, och resultatet blir en dröm för brunchgästen! Servera plättarna med färska bär och en sötsyrlig limecrème.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 8 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Plättar: Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mandelmjöl, bakpulver och socker och blanda till en smet.
  2. Smält hälften av smöret i en medelvarm stekpanna. Klicka ut fyra små plättar åt gången. Grädda plättarna på svag värme. Lägg dem på ett fat. Stek resten av smeten på samma sätt.
  3. Limecrème: Skölj limen, riv skalet och pressa ur saften. Blanda limeskal och -saft med crème fraiche och florsocker.
  4. Till servering: Pudra gärna de nygräddade plättarna med florsocker. Servera med limecrème och färska bär.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölkdryck, smör (eller olja) och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: byt ut äggen mot no-egg ersättning alternativt 2 tsk bakpulver (för 8 port).

Ingredienser

Portioner: ca 8 st
Plättar
  • 2 ägg
  • 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk smör (till stekning)
Limecrème
  • 1 lime
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
Till servering
  • 4 dl blandade färska bär som hallon, blåbär och björnbär
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 1082 kJ / 259 kCal