Mandelplättar med färska bär och limecrème fraiche
Dessa glutenfria plättar gör du med mandelmjöl, och resultatet blir en dröm för brunchgästen! Servera plättarna med färska bär och en sötsyrlig limecrème.
Ingredienser
ca 8 st
Plättar
2 ägg
1/2 dl mjölk
2 1/2 dl mandelmjöl
2 tsk bakpulver
1 msk strösocker
2 msk smör (till stekning)
Limecrème
1 lime
2 dl crème fraiche
2 msk florsocker
Till servering
4 dl blandade färska bär som hallon, blåbär och björnbär
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Energi1082 KJ / 259 kCal
Fett21.8 g
Salt0.8 g
Kolhydrater8.3 g
Protein6.8 g
Kommentarer
Är det verkligen så lite mjölk?
Caroline
2020-01-16Hej Caroline! Ja det stämmer. Mandelmjöl binder inte lika mycket vätska som vetemjöl. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-16Ja el skippa sockret helt som ju inte behövs, är ju socker i krämen också! Mandelmjöl är väl bara malda mandlar som man kan göra själv även om det tar lite längre tid!?
Sandra
2017-03-13Det låter gott måste prova.
Sudesh
2017-03-06