Mandelpäron

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
0
Mandelpäron

Mandelpäron är ett lysande recept på varm dessert med fantastiska smaker. Största delen går även att förbereda dagen innan! En röra av mandelmassa, ägg och citron bres över päronen innan de ugnsbakas. Servera med fluffig grädde.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 1999

Mandelpäron

Ingredienser

4 portioner
5   päron
200 g  mandelmassa
2   ägg
rivet skal av 1   citron

Lag

3 dl  socker
3 dl  vatten
2 dl  torrt vitt vin
2   citronskivor

Gör så här

Tips

Gräddtips! Vispa grädden tills den är tjockrinnande, det blir godare än om grädden vispas hårt. Smaksätt ev med likör eller vaniljsocker.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Päronpajer med vaniljgrädde
Betyg 3.4 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4 av 5.
97 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päron med lingon- och mandeltäcke
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Inkokta päron med citrongräs
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronflarn
Betyg 3.3 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glöggkokta päron med cheddar 
Betyg 4.7 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga