Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mandelpäron

Mandelpäron är ett lysande recept på varm dessert med fantastiska smaker. Största delen går även att förbereda dagen innan! En röra av mandelmassa, ägg och citron bres över päronen innan de ugnsbakas. Servera med fluffig grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda lagen i en kastrull. Vill man inte använda vin tar man vatten.
  3. Skala päronen, dela dem i halvor. Koka dem sakta mjuka i lagen utan att de blir mosiga. Låt dem rinna av och lägg över i en ugnssäker form.
  4. Grovriv mandelmassan. Blanda med ägg och citron till en fluffig smet. Bre den över päronen. Så kan desserten vänta i kylen om man vill förbereda.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills mandelmassan har fin färg. Servera ljummen med lättvispad grädde (alt mjölkfri tofuglass) till.

Tips

Gräddtips! Vispa grädden tills den är tjockrinnande, det blir godare än om grädden vispas hårt. Smaksätt ev med likör eller vaniljsocker.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 päron
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • rivet skal av 1 citron
Lag
  • 3 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 2 citronskivor
Lägg till i inköpslistan