Mandelmusslor med citronkräm

En gammal favorit i ny tappning med en läcker citronkräm som fyllning och toppade med marinerade björnbär.

Ingredienser
ca 10 portioner
Citronkräm
1 dl socker
1 dl färskpressad citronsaft
400 g färskost (av cream cheese-typ)
skal av 1/2 citron
Syltade björnbär
1/2 l färska eller frysta björnbär
2 - 3 dl socker
2 - 3 tsk färskpressad citronsaft
Mandelmusslor
5 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
100 g mandelmjöl
200 g rumstempererat smör eller margarin (+ extra till formarna)
Gör så här
00:15:00
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
9 stJag håller med om att det inte är något bra recept. Det ska vara 4 dl mjöl och ett ägg och 2-3 droppar bittermandel. Min deg höll inte ihop när jag klar så jag blanda i ett ägg också. Googla på Fredriks fika istället, där finns ett bra recept.
Helena
Jag och sambon gör enbart mandelmusslorna, och istället för 10-11 st så får vi ut 30-35 talet! Perfekt recept med mindre socker och äggfritt!
Zara
Degen håller ju inte alls ihop, hur ska man kunna kavla ut den då?
Carina
Lätt att tillaga och goda.
Inga-märit
Hej! Gjorde era mandelmusslor i jul. Det stod att det skulle bli ca 10 st. När jag var klar hade jag mer än halva degen kvar...Måste vara felberäknat recept. 5 dl mjöl verkar vara alldeles för mycket. Kolla gärna receptet igen. Tack! Vh Petra
Petra
Tillägg! Det blev väldigt många fler än 10 mandelmusslor, hur har ni egentligen räknat? Jag har w5 i ugnen och halva "degen" kvar...
Julia
Hmm.. Jag jämför med andra recept, och de har alla ett ägg i smeten.. Undrar om det är medvetet borta här, eller bara fallit bort?
Julia
Kass recept!!
Ann-marie
2-3 dl socker till de syltade björnbären, är det verkligen rätt? Det blev bara en sockrig sörja där jag till slut fick plocka ut bären ett och ett och syra upp med en gnutta citron. Vad säger receptskaparen?
Charlotta