Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Mandelmusslor fyllda med vaniljkräm och färska bär

Romantiskt och underbart recept som kräver sin man eller kvinna i köket. I detta avancerade recept får du tillaga dina egna mandelmusslor och en hemmagjord god vaniljkräm. Mandelmusslor fyllda med vaniljkräm och färska bär är den perfekta desserten.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mandelmusslor: Skålla, skala och mal mandeln. Lägg mjölet i en hög på bakbordet. Gör en fördjupning och lägg smöret där tillsammans med mandeln och sockret. Arbeta ihop med fingertopparna till en deg. Lägg degen att vila svalt i ca 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Pensla formarna med smält smör. Rulla ut degen i längder, dela den i ca 45 bitar och tryck ut dem i formarna. Grädda i ca 8-10 minuter. Stjälp upp kakorna medan de ännu är varma.
  4. Vaniljkräm: Vispa äggulor och strösocker till en porös smet i en kastrull. Späd med kaffegrädde. Sätt kastrullen på spisen och låt sjuda under kraftig vispning tills det tjocknar något. Låt svalna.
  5. Vispa under tiden vispgrädden och rör ner den i den avsvalnade krämen. Fyll mandelmusslorna med vaniljkräm och lägg rikligt med färska bär över.

Ingredienser

Portioner: 4
Mandelmussor
  • 100 g sötmandel
  • 5 dl vetemjöl
  • 210 g rumstempererat smör
  • 1 1/2 dl strösocker
  • smält smör (till formarna)
Vaniljkräm
  • 3 äggulor
  • 1 msk strösocker
  • 1 1/2 dl kaffegrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
Till servering
  • färska bär
Lägg till i inköpslistan