Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Byhusets chokladsnittar

Dessa chokladsnittar är ett recept på kakor som uppskattas för sin enkelhet och goda smak. Chokladkakorna får sin smak från kakao och innan gräddning penslar du dem med ägg och strör på lite kokos, sötmandel och pärlsocker.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 30 stora portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Receptet är avsett för 30 stora eller 60 små snittar.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda de torra ingredienserna väl. Blanda därefter i ägget och smöret. Rör ihop till en fast deg.
  3. Dela degen i 6 bitar. Rulla bitarna till ca 40 cm långa stänger och lägg dem på en smord plåt. Platta ut stängerna. Pensla med ägg. Strö på kokos, mandel och pärlsocker.
  4. Grädda stängerna i ca 15 minuter. Skär dem i snittar medan de fortfarande är varma. Låt snittarna svalna på galler.

För alla

Innehåller gluten och ägg. Gör mjölkfri: byt ut smöret mot mjölkfritt margarin.

Ingredienser

Portioner: 30 stora
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 ägg till pensling
  • 4 msk riven kokos
  • 4 msk finhackad sötmandel
  • 4 msk pärlsocker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?