Mandelmassa med äkta vaniljstång

Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 3 kommentarer
Mandelmassa med äkta vaniljstång

Mandelmassa ingår i många bakverk. Här en klassisk mandelmassa där vaniljsmaken ger en extra twist. Med en mandelkvarn kan du mala extra fint mandelmjöl, annars går det fint med mixer.

Mandelmassa med äkta vaniljstång

Ingredienser

undefined
200 g skalad mandel
200 g florsocker (200 g motsvarar ca 3 1/2 dl)
1/2 vaniljstång
1 1/2 äggvita

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

3 st
  • Hej Margareta! Det går bra att frysa in mandelmassan och ta fram den när man behöver en bit. Lycka till! Hälsningar Michelle

    Ica-köket

  • Kan man frysa in mandelmassa om man gör mycket

    Margareta

  • Det blev verkligen gott å enkelt att tillreda

    Kaj

Testa liknande recept

  • Nougatägg med hackad mandel
    Betyg 2.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Karamelliserad saffransgröt
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelglass med vanilj och krokant
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandeltårta med mockagrädde
    Betyg 3.1 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vaniljfudge
    Betyg 2.5 av 5.430 personer har röstat
    Receptet har 21 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad