Mandelmassa med äkta vaniljstång
Mandelmassa ingår i många bakverk. Här en klassisk mandelmassa där vaniljsmaken ger en extra twist. Med en mandelkvarn kan du mala extra fint mandelmjöl, annars går det fint med mixer.
Ingredienser
undefined
200 g skalad mandel
200 g florsocker (200 g motsvarar ca 3 1/2 dl)
1/2 vaniljstång
1 1/2 äggvita
För alla
Mandelmassan är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör så här
Tips
Om du skållar och skalar mandeln själv så är det viktigt att torka den torr innan den mals eller mixas.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Hej Margareta! Det går bra att frysa in mandelmassan och ta fram den när man behöver en bit. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2017-06-12Kan man frysa in mandelmassa om man gör mycket
Margareta
2017-06-09Det blev verkligen gott å enkelt att tillreda
Kaj
2015-02-25