Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Mandelmassa med äkta vaniljstång

Mandelmassa ingår i många bakverk. Här en klassisk mandelmassa där vaniljsmaken ger en extra twist. Med en mandelkvarn kan du mala extra fint mandelmjöl, annars går det fint med mixer.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mal eller mixa mandeln riktigt fint med mandelkvarn eller matberedare. Mal eller mixa mandeln ytterligare en gång med siktat florsocker. 
  2. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Blanda dem med mandeln och florsockret. Arbeta in lite äggvita i taget tills det blir en smidig jämn konsistens.

För alla

Mandelmassan är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Tips

Om du skållar och skalar mandeln själv så är det viktigt att torka den torr innan den mals eller mixas.

Ingredienser

  • 200 g skalad mandel
  • 200 g florsocker (200 g motsvarar ca 3 1/2 dl)
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 1/2 äggvita
Lägg till i inköpslistan