Mandelmassa med äkta vaniljstång

13
3
Mandelmassa med äkta vaniljstång

Mandelmassa ingår i många bakverk. Här en klassisk mandelmassa där vaniljsmaken ger en extra twist. Med en mandelkvarn kan du mala extra fint mandelmjöl, annars går det fint med mixer.

Skriv ut
Mandelmassa med äkta vaniljstång

Ingredienser

200 g skalad mandel
200 g florsocker (200 g motsvarar ca 3 1/2 dl)
1/2 vaniljstång
1 1/2 äggvita

För alla

Mandelmassan är fri från gluten, laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Om du skållar och skalar mandeln själv så är det viktigt att torka den torr innan den mals eller mixas.

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Redaktionen

2017-06-12

Hej Margareta! Det går bra att frysa in mandelmassan och ta fram den när man behöver en bit. Lycka till! Hälsningar Michelle

Margareta

2017-06-09

Kan man frysa in mandelmassa om man gör mycket

Kaj

2015-02-25

Det blev verkligen gott å enkelt att tillreda

Testa liknande recept