Mandelmassa med äkta vaniljstång

Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
3
Mandelmassa med äkta vaniljstång

Mandelmassa ingår i många bakverk. Här en klassisk mandelmassa där vaniljsmaken ger en extra twist. Med en mandelkvarn kan du mala extra fint mandelmjöl, annars går det fint med mixer.

Mandelmassa med äkta vaniljstång

Ingredienser

undefined
200 g skalad mandel
200 g florsocker (200 g motsvarar ca 3 1/2 dl)
1/2 vaniljstång
1 1/2 äggvita

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat

Kommentarer

Hej Margareta! Det går bra att frysa in mandelmassan och ta fram den när man behöver en bit. Lycka till! Hälsningar Michelle

Redaktionen

2017-06-12

Kan man frysa in mandelmassa om man gör mycket

Margareta

2017-06-09

Det blev verkligen gott å enkelt att tillreda

Kaj

2015-02-25

Testa liknande recept

Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karamelliserad saffransgröt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mandelglass med vanilj och krokant
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Maräng med vaniljkräm och jordgubbar
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Blåbärs- och pistagekaka med blåbärs- och vaniljglass
Betyg 3.1 av 5.
29 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Nougatägg med hackad mandel
Betyg 2.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga