Mandelkladdkaka med hallonglasyr

Underbar gluten-, laktos och mjölkproteinfri mjuk kaka med mandelmjöl och glasyr på hallon och florsocker. Påminner om mazarin i smaken, men innehåller överraskande ingredienser som potatis och kikärter.
Fler varianter på kladdkakerecept.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Ingredienser
8 bitar
200 g kokt, kall potatis
1 liten förp kokta kikärtor (à 190 g)
1/2 dl rapsolja
3 ägg
2 dl rårörsocker eller rörsocker
1/2 msk vaniljsocker
2 dl mandelmjöl (1 dl mandelmjöl motsvarar ca 50 g)
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
färska hallon till garnering
vispad grädde till servering
olja till formen
Hallonglasyr
125 g frysta, tinade hallon
1 dl florsocker
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
16 stHej! Jag undrar lite över det att använda frysta hallon utan att hetta upp dem innan? Livsmedelsverket rekommenderar att frysta importerade hallon hettas upp innan man äter dem, pga att det finns risk att de innehåller norovirus. Samma virus orsakar bla vinterkräksjukan. Brukar tom stå på förpackningen med frysta hallon. Bara en tanke..
Staffan
Hej Staffan! Det stämmer som du säger. Gäller dock inte svenska hallon. Under fliken "för alla" under receptet så finns information om frysta hallon. Hälsningar Redaktionen
ICA-köket
Jättegott
Annika
En fråga: Kan man i detta recept använda det avhällda kikärtsspadet som äggersättning eller tror ni att det skulle bli för tungt för spadet att klara av att hålla kakan uppe, pga de tunga ingredienserna? Annars kunde man ju göra kakan helt vegansk också :)
Rebecca
Hej Rebecca! Tyvärr är det inget vi har provbakat och kan inte säga om det funkar. 😊 Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur kakan blev. Hälsningar Elina
ICA-köket