Mandelkladdkaka med hallonglasyr

Underbar gluten-, laktos och mjölkproteinfri mjuk kaka med mandelmjöl och glasyr på hallon och florsocker. Påminner om mazarin i smaken, men innehåller överraskande ingredienser som potatis och kikärter.
Fler varianter på kladdkakerecept.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2012

Ingredienser
8 bitar
200 g kokt, kall potatis
1 liten förp kokta kikärtor (à 190 g)
1/2 dl rapsolja
3 ägg
2 dl rårörsocker eller rörsocker
1/2 msk vaniljsocker
2 dl mandelmjöl (1 dl mandelmjöl motsvarar ca 50 g)
1 tsk bakpulver
finrivet skal av 1 lime
1 msk färskpressad limejuice
färska hallon till garnering
vispad grädde till servering
olja till formen
Hallonglasyr
125 g frysta, tinade hallon
1 dl florsocker
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stLite omständlig att göra men blir fantastiskt god! Jag har serverat denna kaka till både arbetskamrater och grupper och gäster, alla har tyckt att den varit god. Jag tar för säkerhets skull alltid svenska hallon i detta recept. Hyfsad nyttig om man jämför med andra bakverk som är proppfulla med fett och socker.
Julia
Hej! Jag undrar lite över det att använda frysta hallon utan att hetta upp dem innan? Livsmedelsverket rekommenderar att frysta importerade hallon hettas upp innan man äter dem, pga att det finns risk att de innehåller norovirus. Samma virus orsakar bla vinterkräksjukan. Brukar tom stå på förpackningen med frysta hallon. Bara en tanke..
Staffan
Hej Staffan! Det stämmer som du säger. Gäller dock inte svenska hallon. Under fliken "för alla" under receptet så finns information om frysta hallon. Hälsningar Redaktionen
ICA-köket
Jättegott
Annika
En fråga: Kan man i detta recept använda det avhällda kikärtsspadet som äggersättning eller tror ni att det skulle bli för tungt för spadet att klara av att hålla kakan uppe, pga de tunga ingredienserna? Annars kunde man ju göra kakan helt vegansk också :)
Rebecca
Hej Rebecca! Tyvärr är det inget vi har provbakat och kan inte säga om det funkar. 😊 Om du testar så skriv gärna en ny kommentar och berätta hur kakan blev. Hälsningar Elina
ICA-köket
Den är så god o finns alltid på vårt bord på advent
Gun
Återkommer alltid till detta recept. Saftigt, gott och så nyttigt en söt kaka nu kan bli
Alexandra
Jag vet många glutenfria recept som är mycket lättare och godare. Undrar vem som skriver dessa! Kokt potatis men kikärtor blir som mat och bli kladdigt. oprofessionellt!
Marjan
Otroligt äcklig. Smakade och luktade kikärtor
Lizette
Menas 100g mandelmjöl? Jag tog det och tyckte ändå kakan blev för kladdig i mitten, trots 10 extra minuter i ugnen. Supergod ändå.
Barbro
Hej Barbro! Ja, det ska vara 100 g mandelmjöl (2 dl). Härligt att höra att du gillade kladdkakan! Du kan ju ha den i ugnen ännu längre så att du får den så (lite) kladdig som du önskar. :) Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan man frysa in själva kakan (utan glasyr)?
Olivia
Hej Olivia! Skulle inte rekommendera det då potatis inte blir så bra att frysa. Hälsningar Michelle
ICA-köket