Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Jordgubbsgelé med mandelgrädde

Jordgubbsgelé med mandelgrädde är en somrig dessert som har en lyxig känsla. Förbered din gelé några timmar före den ska serveras så den hinner stelna ordentligt. Toppa din mumsiga jordgubbsgelé med fluffig mandelgrädde som har en mild amarettosmak.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Snoppa jordgubbarna och skär dem i skivor.
  2. Lägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten ca 5 min.
  3. Värm saften i en kastrull.
  4. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften. Låt saften svalna tills den blivit trögflytande, ca 2 tim.
  5. Varva jordgubbsskivor och gelé i portionsglas. Ställ glasen i kylskåpet att stelna helt ca 3 tim.
  6. Grädde: Skålla, skala och mal söt- och bittermandel i matberedare eller på mandelkvarn. Blanda mandeln med florsockret.
  7. Vispa grädden till ett fast skum, gärna med elvisp.
  8. Vänd ner mandel och socker och smaka av med amaretto. Färga eventuellt grädden svagt grön med några droppar hushållsfärg.
  9. Servera jordgubbsgelén med mandelgrädden och eventuellt en liten havrekaka till.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 l jordgubbar
  • 10 gelatinblad
  • 10 dl drickfärdig röd saft t ex av röda vinbär
Mandelgrädde
  • 100 g sötmandel (100 g motsvarar ca 1 1/2 dl)
  • 3 1/2 bittermandlar
  • 1/2 florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 1/2 msk Amaretto mandellikör
  • ev några droppar grön hushållsfärg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB