Mandelkakor med amaretto

Fina små mandelkakor med smak av amaretto ligger ytterst fint på ditt kakfat och garanteras uppskattning av gästerna. Mandelkakorna har både bittermandel och sötmandel i sig och med äggvitor i degen blir kakorna även härligt spröda.
Ett recept från:
Buffé nr 4, 2010

Gör så här
00:10:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stVäldigt goda! Måste man rulla i florsocker man kan inte pudra på florsockret istället när dem ligger på plåten? Var lite svårt att rulla dem fint blev väldigt ojämnt med florsockret
Maria
Hej Maria! Ja, det går fint! Det är ju mest en utseende fråga, det blir ju gott hur som helst! :) Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej! De blev väldigt goda, men platta. Varför? Tacksam för svar Harriet
Harriet
Hej! Hur ska dessa förvaras? Och hur länge håller de?
Sandra
Hej Sandra! Du kan förvara dem i rumstemperatur i en lufttät burk eller frysa in dem. I rumstemperatur håller de minst i 3-4 dagar men titta, lukta och smaka för att avgöra hållbarheten. Hoppas att du gillar kakorna! Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan man använda bittermandelolja i stället för en bittermandel?
Marianne
Hej Marianne! Det är inget vi har provat men det kan funka. Tillsätt oljan tillsammans med likören i så fall. Vi är nyfikna på att höra hur det blev om du testar! Hälsningar Elina
ICA-köket
I Italienska recept används till 200g sötmandel 4 st eller 20 g bittermandel Och ingen likör (mkt god likör som fått sitt namn Amaretto di Saronno efter att man förr använde även bittermandlar från aprikoskärnor. Måste pröva att baka med lite likör i!!!
Charlotte
Menar ni verkligen att det används 1 bittermandel?
Anna