Mandelglass med citron

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat
4
Mandelglass med citron

En ljuvligt fräsch, syrlig och läskande glass för varma sommardagar! Görs enkelt på äggvitor som exempelvis blivit över efter tillagning av vaniljkräm eller majonnäs. Vitorna går att frysa, när du har fem vitor är det glassfixardags!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Mandelglass med citron

Ingredienser

4 portioner
5   äggvitor
1 3/4 dl  socker
1 dl  grädde
1 dl  rostade, hackade mandlar
rivet skal av 1   citron

Gör så här

Tips

Får du äggvitor över? Frys in efter hand. När du har tillräckligt många är det glassdags.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Hur hårt eller mjukt ska grädden vispas? Jag gillar receptet och har gjort det flera gånger, men jag lyckas inte alltid då jag har märkt att i vissa fall så skiktar sig marängsmeten och jag gissar att det är på grund av att jag vispar grädden för hårt.

Erik

2023-06-28

Hej Erik! Grädden ska vispas fast men inte så att den blir grynig, om du förstår hur vi menar. När det blir tydliga spår av visparna i grädden så är det lagom. Är det grädde- och marängbladningen som skiktar sig eller är det marängen som inte blir bra? Här kommer några marängtips också. När du vispar maräng så välj gärna en rostfri bunke och se till att den är helt ren och torr. Samma sak med vispen. Undvik att få in fett/vatten/äggula i marängen för då går det inte att få till en fast maräng. Lycka till! Hälsningar Elina

Redaktionen

2023-06-29

Jättegod Nyttig då ej äggulor Blev litet isig, så bör röras

Ylva

2022-07-02

Så gott och mycket lätt. Den blev vårt favoriter

Eva

2021-05-31

Näringsvärde per portion

Energi1518 KJ / 363 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Mandelglass med vanilj och krokant
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Husets mandeltårta
Betyg 3.8 av 5.
20 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Punschparfait med mandeltäcke och rårörda blåbär
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Semifreddo med marsala, valnötter och citron
Betyg 3.4 av 5.
79 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mandelmassa med äkta vaniljstång
Betyg 3.3 av 5.
14 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Apelsin- och Camparisorbet
Betyg 3.3 av 5.
39 personer har röstat
Över 60 min att tillaga