Mandelglass med citron
En ljuvligt fräsch, syrlig och läskande glass för varma sommardagar! Görs enkelt på äggvitor som exempelvis blivit över efter tillagning av vaniljkräm eller majonnäs. Vitorna går att frysa, när du har fem vitor är det glassfixardags!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013
Ingredienser
4 portioner
5 äggvitor
1 3/4 dl socker
1 dl grädde
1 dl rostade, hackade mandlar
rivet skal av 1 citron
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1518 KJ / 363 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g
Kommentarer
10/10
Simon
2024-12-01Är det en bra eller dålig idé att ha i vanilj?
Simon
2024-11-21Hej Simon! Jag tycker det låter som en toppen idé! Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-11-22Hur hårt eller mjukt ska grädden vispas? Jag gillar receptet och har gjort det flera gånger, men jag lyckas inte alltid då jag har märkt att i vissa fall så skiktar sig marängsmeten och jag gissar att det är på grund av att jag vispar grädden för hårt.
Erik
2023-06-28Hej Erik! Grädden ska vispas fast men inte så att den blir grynig, om du förstår hur vi menar. När det blir tydliga spår av visparna i grädden så är det lagom. Är det grädde- och marängbladningen som skiktar sig eller är det marängen som inte blir bra? Här kommer några marängtips också. När du vispar maräng så välj gärna en rostfri bunke och se till att den är helt ren och torr. Samma sak med vispen. Undvik att få in fett/vatten/äggula i marängen för då går det inte att få till en fast maräng. Lycka till! Hälsningar Elina
Redaktionen
2023-06-29