Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mandelglass med citron

En ljuvligt fräsch, syrlig och läskande glass för varma sommardagar! Görs enkelt på äggvitor som exempelvis blivit över efter tillagning av vaniljkräm eller majonnäs. Vitorna går att frysa, när du har fem vitor är det glassfixardags!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggvitor till hårt skum.
  2. Tillsätt socker, lite i taget, och fortsätt vispa under tiden.
  3. Vispa grädde.
  4. Vänd försiktigt ner grädden, rostade, hackade mandlar och rivet skal av citron.
  5. Häll smeten i en form eller burk och frys minst 3 timmar.

Tips

Får du äggvitor över? Frys in efter hand. När du har tillräckligt många är det glassdags.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 äggvitor
  • 1 3/4 dl socker
  • 1 dl grädde
  • 1 dl rostade, hackade mandlar
  • rivet skal av 1 citron
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1518 kJ / 363 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept