Mandelglass med citron

En ljuvligt fräsch, syrlig och läskande glass för varma sommardagar! Görs enkelt på äggvitor som exempelvis blivit över efter tillagning av vaniljkräm eller majonnäs. Vitorna går att frysa, när du har fem vitor är det glassfixardags!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Gör så här
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1518 KJ / 363 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g
Kommentarer
9 stSom Torrone. Fantastisk!
Kristina
Hade chokladknappar och kokosflingor i istället för mandel och citron, blev supergott!
Michaela
Är det inte farligt att äta råa äggvitor? Tänker på salmonella.
Cajsa
Hej Cajsa! I Svenska ägg är det väldigt ovanligt med salmonella så det är ingen fara. Men utomlands skulle jag inte rekommendera att göra detta recept. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
10/10
Simon
Är det en bra eller dålig idé att ha i vanilj?
Simon
Hej Simon! Jag tycker det låter som en toppen idé! Hälsningar Niclas
ICA-köket
Hur hårt eller mjukt ska grädden vispas? Jag gillar receptet och har gjort det flera gånger, men jag lyckas inte alltid då jag har märkt att i vissa fall så skiktar sig marängsmeten och jag gissar att det är på grund av att jag vispar grädden för hårt.
Erik
Hej Erik! Grädden ska vispas fast men inte så att den blir grynig, om du förstår hur vi menar. När det blir tydliga spår av visparna i grädden så är det lagom. Är det grädde- och marängbladningen som skiktar sig eller är det marängen som inte blir bra? Här kommer några marängtips också. När du vispar maräng så välj gärna en rostfri bunke och se till att den är helt ren och torr. Samma sak med vispen. Undvik att få in fett/vatten/äggula i marängen för då går det inte att få till en fast maräng. Lycka till! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jättegod Nyttig då ej äggulor Blev litet isig, så bör röras
Ylva
Så gott och mycket lätt. Den blev vårt favoriter
Eva
Fantastisk god glass.
Maria