Mandelglass med citron

En ljuvligt fräsch, syrlig och läskande glass för varma sommardagar! Görs enkelt på äggvitor som exempelvis blivit över efter tillagning av vaniljkräm eller majonnäs. Vitorna går att frysa, när du har fem vitor är det glassfixardags!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Gör så här
03:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1518 KJ / 363 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g
Kommentarer
9 stSom Torrone. Fantastisk!
Kristina
Hade chokladknappar och kokosflingor i istället för mandel och citron, blev supergott!
Michaela
Är det inte farligt att äta råa äggvitor? Tänker på salmonella.
Cajsa
Hej Cajsa! I Svenska ägg är det väldigt ovanligt med salmonella så det är ingen fara. Men utomlands skulle jag inte rekommendera att göra detta recept. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket