Mandelglass med citron

Betyg 4.7 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Mandelglass med citron

En ljuvligt fräsch, syrlig och läskande glass för varma sommardagar! Görs enkelt på äggvitor som exempelvis blivit över efter tillagning av vaniljkräm eller majonnäs. Vitorna går att frysa, när du har fem vitor är det glassfixardags!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2013

Mandelglass med citron

Ingredienser

4 portioner
5 äggvitor
1 3/4 dl socker
1 dl grädde
1 dl rostade, hackade mandlar
rivet skal av 1 citron

Gör så här

03:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Som Torrone. Fantastisk!

    Kristina

  • Hade chokladknappar och kokosflingor i istället för mandel och citron, blev supergott!

    Michaela

  • Är det inte farligt att äta råa äggvitor? Tänker på salmonella.

    Cajsa

    Hej Cajsa! I Svenska ägg är det väldigt ovanligt med salmonella så det är ingen fara. Men utomlands skulle jag inte rekommendera att göra detta recept. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • 10/10

    Simon

  • Är det en bra eller dålig idé att ha i vanilj?

    Simon

    Hej Simon! Jag tycker det låter som en toppen idé! Hälsningar Niclas

    ICA-köket

  • Hur hårt eller mjukt ska grädden vispas? Jag gillar receptet och har gjort det flera gånger, men jag lyckas inte alltid då jag har märkt att i vissa fall så skiktar sig marängsmeten och jag gissar att det är på grund av att jag vispar grädden för hårt.

    Erik

    Hej Erik! Grädden ska vispas fast men inte så att den blir grynig, om du förstår hur vi menar. När det blir tydliga spår av visparna i grädden så är det lagom. Är det grädde- och marängbladningen som skiktar sig eller är det marängen som inte blir bra? Här kommer några marängtips också. När du vispar maräng så välj gärna en rostfri bunke och se till att den är helt ren och torr. Samma sak med vispen. Undvik att få in fett/vatten/äggula i marängen för då går det inte att få till en fast maräng. Lycka till! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Jättegod Nyttig då ej äggulor Blev litet isig, så bör röras

    Ylva

  • Så gott och mycket lätt. Den blev vårt favoriter

    Eva

  • Fantastisk god glass.

    Maria

Näringsvärde per portion

Energi1518 KJ / 363 kCal
Fett19 g
Salt0.2 g
Kolhydrater40 g
Protein9 g

Testa liknande recept

  • Mandelglass med vanilj och krokant
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Husets mandeltårta
    Betyg 3.7 av 5.24 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Glassbiskvier
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Jills fluffiga bärglass
    Betyg 4.2 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Mandelmassa med äkta vaniljstång
    Betyg 3.5 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad