Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mandelfyllda äpplen

Spännande och gott recept på en dessert som passar de flesta tillfällen. Äpplen fylls med mandel, socker och kanel och efter tillagning i ugnen serverar du de utsökta mandelfyllda äpplena med glass eller vispad grädde.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mandelfyllning: Blanda alla ingredienser till mandelfyllningen. Gröp ur kärnhuset. Fördela fyllningen i äpplena.
  2. Lägg äpplena i en glasform och tillaga i mikron på full effekt i 4-5 minuter, vrid formen efter halva tiden. Eller tillaga äpplena i vanlig ugn, beräkna då ca 20 minuter i 225°C.
  3. Till servering: Servera till glass eller vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 2 äpplen
Mandelfyllning
  • 1/2 dl hackad sötmandel
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk socker
  • 1/2 tsk kanel
Till servering
  • glass eller vispad grädde
Lägg till i inköpslistan