Sockersaltade kanelmandlar

6
1
Sockersaltade kanelmandlar

Servera salta, smarriga mandlar som tilltugg under julfirandet. Mandlarna får en söt smak av socker och kanel innan de saltas. Låt de sedan svalna innan du serverar.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2011

Sockersaltade kanelmandlar

Ingredienser

6 portioner
200 g sötmandel
2 dl socker
2 msk vatten
2 tsk malen kanel
1 msk rapsolja
2 tsk flingsalt

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentar

Malin

2011-12-20

Koka kortare, när sockret kristalliserats fick jag det inte att smälta igen. Försök 2 konstaterade jag att det oxå gäller vara snabb när mandlar etc är i smeten, se till få ut på plåt snabbt innan sockret kristalliseras. Gott, ta m fördel mer salt.

Testa liknande recept

Limeknäckklubbor
Fikonbollar
Knäckkola
Brända rosa mandlar
Panforte
Favoritknäck