Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Sockersaltade kanelmandlar

Servera salta, smarriga mandlar som tilltugg under julfirandet. Mandlarna får en söt smak av socker och kanel innan de saltas. Låt de sedan svalna innan du serverar.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skålla och skala mandeln.
  2. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Låt koka 3–4 minuter.
  3. Tillsätt mandlarna och rör runt. Om sockret kristalliserar sig så vänta lite med att röra tills sockret börjar smälta igen. Rör om då och då tills de är gyllenbruna. Tillsätt kanel och olja. Rör runt och häll sedan ut mandlarna på ett bakplåtspapper. Strö över flingsalt och låt mandlarna svalna helt.
  4. Bryt isär och förvara torrt i en burk med tättslutande lock fram till servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 200 g sötmandel
  • 2 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 2 tsk malen kanel
  • 1 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan