Mandelfri mandelmassa

Gör mandelmassa utan mandel -perfekt för den som är allergisk. Bara att mixa solrosfrön, florsocker, vaniljsocker och vispgrädde så får du mandelmassa på solrosfrön! Mums i semlan, bullarna eller julgodiset.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011

Kommentarer
25 stAnvänder den till saffransbullar. Fungerar alldeles utmärkt.
Ove
Gjorde marsipan: Adderade 1dl florsocker och lite karamellfärg. Blev superbra och var lätt att kavla mellan plastfolie.
Monica
Hur många semlor räcker det till ungefär?
Elinor elliot
Hej Elinor! Oj, hade vi missat att skriva det? Nu har jag lagt in det. Det ska räcka till fyra stycken ungefär. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Vi följde tipsen från tidigare kommentarer och rostade solrosfröna i stekpanna för mer smak.
Pia
Jättegod ”mandelmassa ” och perfekt för mig som inte tål mandel. Vi tyckte alla att den var godare än den klassiska med mandel. Semmelbullen gjorde vi enligt Icas ”Klassiska semlor”, full poäng även där, luftiga och goda.
Pia
Vill tipsa om att blanda ut solrosfröna med havregryn (hälften av varje). Rosta både havregryn och solrosfrön i torr stekpanna. Det blir mildare, godare och mer mandellikt!
Helena
Mina solroskärnorna först annars blir det stenhårt. Jag har provat!
Elisabet
Detta är ett smart tips för nötallergiker. Min sons skola är nöt och mandelfri, men de gjorde semlor med "mandelmassa" gjort på solrosfrön.
Mikaela
Så gott! Brukar ta hälften socker--- tex 2 dl solroskärnor och 1 dl florsocker - Lagom sött!
Marianne
Med några nypor salt mycket bra!
Louise