Det här är en perfekt variant av kakklassikern äppelkaka! En lättbakad äppelkaka utan bakpulver som blir lätt kompakt och läckert knaprig i kanterna. Vaniljsås eller mjukrörd vaniljglass passar bra till.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Gör laktosfri: byt smör mot laktos fritt matfett. Bjud med laktosfri grädde alt glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Bjud med mjölkfri glass, t ex Tofuline eller Oatly.
Innehåller gluten och ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mera mjöl än i receptet behövs.
Gunilla
2022-09-24Fungerar också bra till bär. Jag la på krusbär och strödde över socker blandat med lite potatismjöl. Jättegott!
Karin
2013-02-22Denna kaka är helt klart en ny favorit. Jag använde en silikonform - då behövs inte nåt bakplåtspapper i botten. Kände också att det behövdes lite mer mjöl än vad som är angivet i receptet. Sist men inte minst tog jag några nypor flingsalt i och på degen - det blev pricken över i.
Karin
2013-02-17