Mamsens favoritäppelkaka

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat
4
Mamsens favoritäppelkaka

Det här är en perfekt variant av kakklassikern äppelkaka! En lättbakad äppelkaka utan bakpulver som blir lätt kompakt och läckert knaprig i kanterna. Vaniljsås eller mjukrörd vaniljglass passar bra till.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Mamsens favoritäppelkaka

Ingredienser

8 bitar
150 g  kylskåpskallt smör
1 2/3 dl  socker
1   ägg
2 1/2 dl  vetemjöl

Fyllning

3 - 4   äpplen t ex Ingrid Marie (3-4 motsvarar 500-600 g)
3 msk  socker
1 msk  kanel
vaniljsås eller mjukrörd vaniljglass till servering

För alla 

Gör laktosfri: byt smör mot laktos fritt matfett. Bjud med laktosfri grädde alt glass.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett. Bjud med mjölkfri glass, t ex Tofuline eller Oatly.
Innehåller gluten och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.9 av 5.
18 personer har röstat

Kommentarer

Ersatte hälften av kanelen med kardemumma. Blev supergod!

Camilla

2023-05-21

Mera mjöl än i receptet behövs.

Gunilla

2022-09-24

Fungerar också bra till bär. Jag la på krusbär och strödde över socker blandat med lite potatismjöl. Jättegott!

Karin

2013-02-22

Testa liknande recept

Skånsk äppelkaka
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Världens godaste äppelsmulpaj
Betyg 4.3 av 5.
2659 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanel- och ingefärskakor
Betyg 3.3 av 5.
115 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanelhjärtan på burk
Betyg 3 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Britas söndagskaka
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Friterad äppelpaj
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga