Mamsens favoritäppelkaka
Det här är en perfekt variant av kakklassikern äppelkaka! En lättbakad äppelkaka utan bakpulver som blir lätt kompakt och läckert knaprig i kanterna. Vaniljsås eller mjukrörd vaniljglass passar bra till.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013
Ingredienser
8 bitar
150 g kylskåpskallt smör
1 2/3 dl socker
1 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
3 - 4 äpplen t ex Ingrid Marie (3-4 motsvarar 500-600 g)
3 msk socker
1 msk kanel
vaniljsås eller mjukrörd vaniljglass till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ersatte hälften av kanelen med kardemumma. Blev supergod!
Camilla
2023-05-21Mera mjöl än i receptet behövs.
Gunilla
2022-09-24Fungerar också bra till bär. Jag la på krusbär och strödde över socker blandat med lite potatismjöl. Jättegott!
Karin
2013-02-22