Mammas raggmunk i långpanna

Ett enkelt och matigt recept på raggmunk i långpanna som du tillagar i ugn som ugnspannkaka. Du gör raggmunken av bland annat ägg, mjölk, mjöl, potatis och bacon. Servera den härliga raggmunken med lingonsylt!

Ingredienser
4 portioner
2 ägg
4 dl mjölk
1 dl vatten
1 tsk salt
1 1/2 dl vetemjöl
6 - 7 medelstora potatisar
2 paket bacon (à 140 g)
smör eller margarin
Till servering
lingonsylt
kantareller
grönt
Gör så här
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag använd en normalstor långpanna för en sats för fyra personer. Då blev raggmunken tunn, krispig på både ovan- och undersidan och perfekt i mitten efter 35 minuter. Om receptet ska ökas, gör för åtta personer och använd två långpannor.
Jessica
2022-01-20👎
Annelie
2020-05-03Ingen höjdare. Blir bara en geggig överkokt massa. Raggmunkar ska vara stekt som en kaka med krispig yta på båda sidor men samtidigt lite rå känsla i potatisen.
Sandra
2014-11-16