Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Mammas raggmunk i långpanna

Ett enkelt och matigt recept på raggmunk i långpanna som du tillagar i ugn som ugnspannkaka. Du gör raggmunken av bland annat ägg, mjölk, mjöl, potatis och bacon. Servera den härliga raggmunken med lingonsylt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Smörj en liten långpanna med smör eller margarin. Vispa ihop ägg, hälften av mjölken, vatten och salt. Tillsätt vetemjöl. Vispa slätt. Tillsätt resten av mjölken.
  3. Skala potatisen och riv den grovt. Blanda ner potatisen i smeten. Häll smeten i pannan.
  4. Stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper. Stick ner baconskivorna i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills ytan är knaprig och har fått vacker färg.
  5. Till servering: Servera gärna raggmunken med lingon och picklade kantareller och grönt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 7 medelstora potatisar
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • smör eller margarin
Till servering
  • lingonsylt
  • picklade kantareller
  • grönt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?