Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mammas persiljebiffar med gräddsås

Klassiska persiljebiffar med gräddsås är alltid en vinnare på familjemiddagar. Servera de kryddade biffarna med sås, kokt potatis, lingonsylt och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda samman köttfärs, potatismjöl, vatten, champinjoner, persilja, salt och peppar till en smidig färs. Forma till små biffar. Stek dem i matfettet i en stekpanna. Ta upp biffarna och håll dem varma.
  2. Sås: Slå grädden i stekpannan. Blanda vatten och vetemjöl i en redningsbägare. Tillsätt redningen i pannan i en tunn stråle under omrörning. Låt såsen koka 3-5 min. Tillsätt kryddorna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera biffarna med sås, kokt potatis, lingonsylt och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g köttfärs
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 250 g champinjoner (hackade, färska)
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
Sås
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • salt och peppar
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk italiensk salladskrydda
  • 1/2 msk soja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?