Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mamma Monicas vitlöksströmming

Inlagd strömming i en härlig blandning av crème fraiche, gräddfil, dijonsenap och vitlök. En utomordentligt smakrik inlagd strömming som du serverar med kokt potatis och gräslök.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda crème fraiche, gräddfil, dijonsenap, pressade vitlöksklyftor, dill och gräslök. Krydda med salt och peppar.
  2. Häll av lagen från strömmingen i receptet Grundrecept gravad/inlagd strömming och ta upp den från grönsakerna. Blanda strömmingen med vitlöksröran och ställ i kylen minst 1 dygn.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche och gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 1/2 dl lätt crème fraiche
  • 1 1/2 dl gräddfil
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3/4 dl finskuren dill
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 500 g inlagd/gravad strömming (se länk nedan under steg 2)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer