Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Mälargös med bondbönor och upplandskubbskrisp

Ett smakrikt recept på Mälargös med bondbönor och upplandskubbskrisp. Du gör den tjusiga rätten av bland annat gösfilé, kavring, smör, havtornsmarmelad och bondbönor. Snyggt och aptitligt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör brödskivorna i en matberedare till grova smulor. Stek i smöret 2-3 minuter. Låt rinna av på hushållspapper.
  2. Blanda havtornsmarmelad, ättika, kycklingfond, vatten, gräslök, kallpressad rapsolja och salt.
  3. Koka bönorna i lättsaltat vatten 2-4 minuter, de ska vara mjuka men med kärna kvar. Spola i kallt vatten och skala försiktigt genom att nypa av en öppning och trycka ut bönan.
  4. Stek gösen i het och lättoljad stekpanna 2-3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  5. Lägg upp fisken på tallrik och strö över bondbönor och brödkrisp. Ringla över dressingen och servera gärna med pressad potatis. Garnera ev med havtorn.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g benfri gösfilé med skinn
  • 3 skivor upplandskubb eller kavring
  • 50 g smör
  • 4 msk havtornsmarmelad
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 tsk konc kycklingfond
  • 2 msk vatten
  • 4 msk finskuren gräslök
  • 200 g bondbönor (uttagna ur baljorna)
  • 4 msk kallpressad rapsolja
  • olja
  • smör
  • 1/2 krm salt
  • peppar
  • ev havtorn till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer