Makrillpasta med citron- och senapsdressing

2
1
Makrillpasta med citron- och senapsdressing

En snabb och god middag. Bara att blanda pasta med grönsaker och makrill. Den krämiga dressingen ger makrillpastan syra och god smak av senap och dill.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017

Makrillpasta med citron- och senapsdressing

Ingredienser

4 portioner

Dressing

1 dl
crème fraiche
2 msk
färskpressad citronjuice
1 1/2 msk
grovkornig senap
2 msk
fryst, hackad dill
-
salt
-
peppar

Pasta

250 g
pasta (t ex. skruvar)
300 g
frysta, gröna ärtor
1/2
gurka
250 g
varmrökt makrill
1 msk
olivolja

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentar

Anna

2017-09-26

Såsen blev alldeles för sur med den mängd citronsaft som anges i receptet. Jag spädde med ytterligare en dl crème fraiche, men det blev ändå för syrligt, i min smak. I övrigt god rätt. Enkel vardagsmat.

Näringsvärde per portion

Energi 2532 KJ / 605 kCal
Fett 30 g
Salt 3.13 g
Kolhydrater 55 g
Protein 26 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept