Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

-1 MIN |

Makrillpasta med citron- och senapsdressing

En supersnabb, god och klimatsmart middag. Bara att blanda pasta med grönsaker och makrill. Den krämiga dressingen ger makrillpastan syra och god smak av senap och dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dressing: Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  2. Pasta: Koka pastan och ärterna enligt anvisning på förpackningen och häll av i ett durkslag. 
  3. Skala gurkan och skär i mindre bitar. Dela makrillen i mindre bitar. 
  4. Blanda pastan med gurkan och olivolja. Toppa med makrillen och ringla över dressingen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
Dressing
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 1/2 msk grovkornig senap
  • 2 msk fryst, hackad dill
  • salt
  • peppar
Pasta
  • 250 g pasta (t ex. skruvar)
  • 300 g frysta, gröna ärter
  • 1/2 gurka
  • 250 g varmrökt makrill
  • 1 msk olivolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2532 kJ / 605 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept