Makrillpasta med citron- och senapsdressing
En snabb och god middag. Bara att blanda pasta med grönsaker och makrill. Den krämiga dressingen ger makrillpastan syra och god smak av senap och dill.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2017
Ingredienser
4 portioner
Dressing
1 dl crème fraiche
2 msk färskpressad citronjuice
1 1/2 msk grovkornig senap
2 msk fryst, hackad dill
salt
peppar
Pasta
250 g pasta (t ex. skruvar)
300 g frysta, gröna ärtor
1/2 gurka
250 g varmrökt makrill
1 msk olivolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2532 KJ / 605 kCal
Fett30 g
Salt3.13 g
Kolhydrater55 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Såsen blev alldeles för sur med den mängd citronsaft som anges i receptet. Jag spädde med ytterligare en dl crème fraiche, men det blev ändå för syrligt, i min smak. I övrigt god rätt. Enkel vardagsmat.
Anna
2017-09-26