Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Makrillsröra med färskost och dill på knäcke

Varmrökt makrill kryddad med peppar bildar basen i denna goda röra som du serverar på knäckebröd. Du rör snabbt ihop den med silverlök, dill och färskost. Röran smaksätts med lite citron. Bryt makrillen i bitar och blanda ner. Lägg rikligt av röran på knäckebröd och njut av en snabb och enkel måltid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Skär dillen fint.
  3. Tvätta och riv det yttersta av skalet på citronen.
  4. Dela makrillen i små bitar.
  5. Blanda lök, dill, citronskal, makrill och färskost.
  6. Fördela färskostblandningen på knäckebrödsskivorna.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: byt ut färskost mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 silverlök
  • 1 kruka dill
  • 1 citron
  • 1 förp varmrökt makrill peppar (à 190 g)
  • 200 g färskost
  • 4 skivor knäckebröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1515 kJ / 362 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer