Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Makaronipudding

Storfavorit hos barnfamiljer är denna klassiska pastarätt med makaroner, skinka och en krämig sås gjord av ägg och mjölk. Toppad med ost som pricken över i!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 18, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka makaronerna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Skölj och strimla purjolöken.
  4. Fräs lök och skinka i matfettet i en stekpanna. Blanda det frästa med makaronerna.
  5. Lägg det i en smord ugnssäker form.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk och oregano. Krydda med salt och peppar.
  7. Häll blandningen över makaronerna och skinkan.
  8. Toppa med ost och skivade tomater.
  9. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills puddingen stelnat.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd matfett och mjölk utan laktos
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut mjölken mot mjölkfritt havre-, ris- eller sojaalternativ. Uteslut osten.
Gör äggfri: uteslut äggen (rätten blir en gratäng, snarare än pudding).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 dl makaroner
  • 1 purjolök
  • 360 g strimlad rökt skinka
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 ägg
  • 4 dl mjölk (3 %)
  • 1/2 tsk oregano
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 1 1/2 dl riven ost
  • 2 tomater
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 42,6 kJ / 547 kCal