Majssoppa med stimlad skinka | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Majssoppa med stimlad skinka

Majsoppa med strimlad skinka är en smakrik och mjuk soppa. Soppans ingredienser består av majs, potatis, lök, crème fraiche och finhackad persilja. Servera den goda majssoppan toppad med skinka och bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatis, lök och vitlök i bitar. Koka upp buljongen i en gryta, stor nog för soppkok. Koka potatis och lök mjuka under lock ca 10 min.
  2. Mixa soppan slät med mixerstav eller vispa med stålvisp. Låt majsen rinna av och blanda i soppan tillsammans med crème fraiche och persilja. Strimla skinkan.
  3. Till servering: Servera soppan toppad med strimlad skinka och bröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 potatisar (4 potatisar motsvarar ca 300 g)
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 1 burk majs (à 340 g)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 dl finhackad persilja
Till servering
  • 1 pkt rökt skinka i skivor (à 150 g)
Lägg till i inköpslistan