Majs- och potatisbullar
Potatisbullar på annat vis är dessa med potatis och majs som du serverar med rökt skinka och lite tomatsalsa. Potatisbullarna blir saftiga och goda av den söta majsen och går väl ihop med sältan från skinkan och den mer kraftfulla tomatsalsan.
Ingredienser
4 portioner
10 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 burk majs (à 300 g)
1 1/2 msk flytande margarin eller olja
Till servering
200 g rökt skinka i tunna skivor
1 burk tomatsalsa (à ca 300 g)
blandad sallad
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på tomatsalsan.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot maizena majsstärkelse.
Gör mjölkproteinfri: stek i olja i stället för flytande margarin.
Gör äggfri: uteslut äggen och vetemjölet och stek potatisrivet i lite extra matfett.
Gör så här
Tips
Har du ingen potatispress kan potatisen mosas med elvisp eller potatisstöt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2728 KJ / 653 kCal
Fett0 g
Kommentar
Jättegod och lättlagad lunchmat. Ungarna älskade det! Kommer att göra rätten igen.
Carina
2006-09-17