Majs- och potatisbullar

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat
1
Majs- och potatisbullar

Potatisbullar på annat vis är dessa med potatis och majs som du serverar med rökt skinka och lite tomatsalsa. Potatisbullarna blir saftiga och goda av den söta majsen och går väl ihop med sältan från skinkan och den mer kraftfulla tomatsalsan.

Majs- och potatisbullar

Ingredienser

4 portioner
10   potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
2   ägg
1 dl  vetemjöl
1 tsk  salt
1   burk majs (à 300 g)
1 1/2 msk  flytande margarin eller olja

Till servering

200 g  rökt skinka i tunna skivor
1   burk tomatsalsa (à ca 300 g)
blandad sallad

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tomatsalsan.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot maizena majsstärkelse.
Gör mjölkproteinfri: stek i olja i stället för flytande margarin.
Gör äggfri: uteslut äggen och vetemjölet och stek potatisrivet i lite extra matfett.

Gör så här

Tips

Har du ingen potatispress kan potatisen mosas med elvisp eller potatisstöt.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Jättegod och lättlagad lunchmat. Ungarna älskade det! Kommer att göra rätten igen.

Carina

2006-09-17

Näringsvärde per portion

Energi2728 KJ / 653 kCal
Fett0 g

Testa liknande recept

Majsgratinerad korv
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pastawok med korv och majs
Betyg 4.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färsiga enchilladas
Betyg 3.5 av 5.
26 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pulled pork
Betyg 3.7 av 5.
415 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stekt hoki med majsmos
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Färgglatt tonfiskris
Betyg 3.4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga