Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Majs- och potatisbullar

Potatisbullar på annat vis är dessa med potatis och majs som du serverar med rökt skinka och lite tomatsalsa. Potatisbullarna blir saftiga och goda av den söta majsen och går väl ihop med sältan från skinkan och den mer kraftfulla tomatsalsan.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i små bitar. Koka potatisen mjuk i vatten, ca 10 min.
  2. Låt potatisen rinna av och pressa den genom en potatispress. Tillsätt äggen, vetemjöl och salt. Låt majsen rinna av och blanda ner i potatissmeten.
  3. Forma små platta bullar av smeten. Stek dem i flytande margarin eller olja ca 2 min per sida.
  4. Servera potatisbullarna med rökt skinka, tomatsalsa och en blandad sallad.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på tomatsalsan.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot maizena majsstärkelse.
Gör mjölkproteinfri: stek i olja i stället för flytande margarin.
Gör äggfri: uteslut äggen och vetemjölet och stek potatisrivet i lite extra matfett.

Tips

Har du ingen potatispress kan potatisen mosas med elvisp eller potatisstöt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 10 potatisar (10 st motsvarar ca 1 kg)
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 1/2 msk flytande margarin eller olja
Till servering
  • 200 g rökt skinka i tunna skivor
  • 1 burk tomatsalsa (à ca 300 g)
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

Näringsvärde
Per portion

Energi 2728 kJ / 653 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden