Solgul majs- och paprikasoppa med skinkciabatta
Ett härligt recept på solgul soppa med majs och paprika som serveras med en smaskig skinkciabatta. Soppan gör du av bland annat majs, lök, paprika, mjölk, persilja och crème fraiche. Värmande och smakrik!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011
Ingredienser
4 portioner
2 burkar majs
1 gul lök
1 röd paprika
1 tsk paprikapulver
1 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl mjölk (3%)
2 msk hackad persilja
salt
peppar
1 dl crème fraiche till servering
Skinkciabatta
4 ciabattabröd
1/2 ask färskost med vitlök och örter
100 g lufttorkad skinka t ex serrano
50 g solrosskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2152 KJ / 515 kCal
Fett20.8 g
Kolhydrater63 g
Protein18.2 g
Kommentarer