Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Solgul majs- och paprikasoppa med skinkciabatta

Ett härligt recept på solgul soppa med majs och paprika som serveras med en smaskig skinkciabatta. Soppan gör du av bland annat majs, lök, paprika, mjölk, persilja och crème fraiche. Värmande och smakrik!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt majsen rinna av ordenligt. Skala och hacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  2. Bryn majs, lök, paprika och paprikapulver i oljan ca 3 minuter i en gryta eller stor kastrull tills grönsakerna har fått fin färg och majsen doftar lite som popcorn. Tillsätt buljong och mjölk och koka upp. Låt soppan koka ca 5 minuter under lock. Gör bröden under tiden.
  3. Skinkciabatta: Värm bröden enligt anvisning på förpackningen. Låt dem svalna något. Bred på färskosten och lägg på lufttorkad skinka. Toppa med solrosskott.
  4. Ta soppan från värmen och mixa den slät med stavmixer eller i matberedare. Rör ner persiljan. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera majs- och paprikasoppan med en klick crème fraiche och varsin skinkciabatta.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet, buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, uteslut färskosten eller använd laktosfri motsvarighet med smak av vitlök och örter.
Gör mjölkprotenfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, uteslut färskosten eller byt till mjölkproteinfri motsvarighet kryddad med vitlök och örter.

Tips

Lök- och paprikarelish!
Fräs 1/2 hackad gul lök och 1/2 urkärnad, strimlad röd paprika mjuk i olja. Tillsätt 1 tsk socker och 1 tsk vitvinsvinäger. Låt koka in. Salta och peppra. Toppa soppan med relishen.
Receptet är avsett för 4 port.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 burkar majs
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk olja
  • 5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 3 dl mjölk (3%)
  • 2 msk hackad persilja
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraiche till servering
Skinkciabatta
  • 4 ciabattabröd
  • 1/2 ask färskost med vitlök och örter
  • 100 g lufttorkad skinka t ex serrano
  • 50 g solrosskott
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2152 kJ / 515 kCal