Solgul majs- och paprikasoppa med skinkciabatta

21
0
Solgul majs- och paprikasoppa med skinkciabatta

Ett härligt recept på solgul soppa med majs och paprika som serveras med en smaskig skinkciabatta. Soppan gör du av bland annat majs, lök, paprika, mjölk, persilja och crème fraiche. Värmande och smakrik!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011

Solgul majs- och paprikasoppa med skinkciabatta

Ingredienser

4 portioner
2 burkar majs
1 gul lök
1 röd paprika
1 tsk paprikapulver
1 msk olja
5 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
3 dl mjölk (3%)
2 msk hackad persilja
salt och peppar
1 dl crème fraiche till servering

Skinkciabatta

4 ciabattabröd
1/2 ask färskost med vitlök och örter
100 g lufttorkad skinka t ex serrano
50 g solrosskott

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på brödet, buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, uteslut färskosten eller använd laktosfri motsvarighet med smak av vitlök och örter.
Gör mjölkprotenfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, uteslut färskosten eller byt till mjölkproteinfri motsvarighet kryddad med vitlök och örter.

Gör så här

Tips

Lök- och paprikarelish!
Fräs 1/2 hackad gul lök och 1/2 urkärnad, strimlad röd paprika mjuk i olja. Tillsätt 1 tsk socker och 1 tsk vitvinsvinäger. Låt koka in. Salta och peppra. Toppa soppan med relishen.
Receptet är avsett för 4 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2152 KJ / 515 kCal
Fett 20.8 g
Kolhydrater 63 g
Protein 18.2 g
Läs mer om näringsvärden