Solgul majs- och paprikasoppa med skinkciabatta
Ett härligt recept på solgul soppa med majs och paprika som serveras med en smaskig skinkciabatta. Soppan gör du av bland annat majs, lök, paprika, mjölk, persilja och crème fraiche. Värmande och smakrik!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2011
Ingredienser
Skinkciabatta
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på brödet, buljongtärningen/fonden för samtliga allergener. I övrigt är rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och mjölk, uteslut färskosten eller använd laktosfri motsvarighet med smak av vitlök och örter.
Gör mjölkprotenfri: använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja), byt till ris-, soja- eller havrebaserad mjölkersättningsprodukt, uteslut färskosten eller byt till mjölkproteinfri motsvarighet kryddad med vitlök och örter.
Gör så här
Tips
Fräs 1/2 hackad gul lök och 1/2 urkärnad, strimlad röd paprika mjuk i olja. Tillsätt 1 tsk socker och 1 tsk vitvinsvinäger. Låt koka in. Salta och peppra. Toppa soppan med relishen.
Receptet är avsett för 4 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer