Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Majssoppa med salladslök och stekta laxtärningar

Lysande soppa med smak av söt majs, stekta laxtärningar, krispig salladslök och hetta från kajennpeppar. En färgsprakande soppa som du serverar med krutonger och garnerar med knipplök.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka gul lök och vitlöksklyfta. Fräs dem i olivolja tills den blivit mjuk.
  2. Rör ner majs och kajennpeppar (eller chilifrukt). Låt fräsa en stund. Häll på fiskfond, vatten och grädde.
  3. Öka värmen något och låt småkoka i 5 minuter. Rör ner maizenaredning. Låt koka i ca 1 minut. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
  4. Skär laxfilèen i cm-stora tärningar. Stek dem i en het lättoljad stekpanna i 2 minuter. Finstrimla knipplökarna.
  5. Häll soppan i djupa tallrikar. Fördela laxtärningarna. Garnera med knipplöken.

För alla

Rätten är fri från ägg men innehåller gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Använd krutonger av glutenfritt bröd och red med majsstärkelse.

Tips

Servera gärna krutonger till soppan

Ingredienser

Portioner: 2
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 1 burk avhällda majskorn (à 340 g)
  • 1 krm kajennpeppar (1 krm kajennpeppar = 2 tsk finhackad chilifrukt)
  • 300 g laxfilè
  • 4 knipplökar
  • 2 msk konc fiskfond
  • 6 dl vatten
  • 2 msk maizenaredning
  • salt
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?