Majssoppa med salladslök och stekta laxtärningar
Lysande soppa med smak av söt majs, stekta laxtärningar, krispig salladslök och hetta från kajennpeppar. En färgsprakande soppa som du serverar med krutonger och garnerar med knipplök.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2002
Ingredienser
2 portioner
1 finhackad gul lök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1 burk avhällda majskorn (à 340 g)
1 krm kajennpeppar (1 krm kajennpeppar = 2 tsk finhackad chilifrukt)
300 g laxfilè
4 knipplökar
2 msk konc fiskfond
6 dl vatten
2 dl vispgrädde
2 msk majsstärkelse
salt
nymalen svartpeppar
Till servering
krutonger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Står varken typ av grädde eller mängd i ingrediensIistan. Provade 2dl matlagningsgrädde vilket funkade bra.
Robin
2020-01-21Hej Robin! Tack för att du uppmärksammade oss på det. grädden hade tyvärr fallit bort men receptet är du korrigerad. Du hade helt rätt mängd och i receptet står det vispgrädde men det går ju som du skriver, lika bra med matlagningsgrädde. Hoppas att du tyckte om soppan! Hälsningar Elina
Redaktionen
2020-01-22