Majsrelish | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Majsrelish

Majsrelish är ett kryddstark och smarrigt tillbehör eller smaksättare till många rätter. Chili, vitlök, sesamfrön och honung är några av ingredienserna som samsas i röran.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Dela chilifrukten på längden, skrapa ur kärnorna, strimla den sedan.
  2. Fräs löken, vitlöken, chilifrukten och sesamfrön i smör på låg värme tills löken mjuknat. Häll därefter på majskornen samt flytande honung och vitvinsvinäger. Höj värmen något och låt koka ihop ett par minuter.
  3. Häll på grönsaksbuljongen. Rör ner maizenaredning. Låt detta sjuda till en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  4. Häll över blandningen i en skål och ställ kallt. När relishen svalnat, rör ner grovhackad persilja.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grönsaksbuljongen.
I övrigt är majsrelish fri från ägg och gluten men innehåller laktos och mjölkprotein.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 tsk sesamfrön
  • 1 msk smör
  • 1 dl frysta eller konserverade majskorn
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • grönsaksbuljong
  • 2 tsk maizenaredning
  • salt och peppar
  • 1 dl grovhackad persilja
Lägg till i inköpslistan