Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Majspuckar med tomatfräs

Här är ett smarrigt och suveränt recept på lekfulla majspuckar med tomatfräs. Majspuckar är en form av potatis- och majsplättar som blir otroligt goda och saftiga. Servera med det aromatiska och fräscha tomatfräset så får du en fulländad rätt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten i en kastrull. Låt potatisen rinna av och mosa därefter sönder den med en potatisstöt eller elvisp.
  2. Låt majsen rinna av. Skala och finhacka löken. Blanda potatisen med majs, hälften av den hackade löken, ägg, mjöl, salt och peppar. Forma smeten till runda puckar. Smält matfettet i en stekpanna och stek majspuckarna i cirka 5 minuter/sida.
  3. Tomatfräs: Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och resterande lök i oljan i en stekpanna. Låt tomatkrosset rinna av, blanda ner i lökfräset och låt steka med någon minut. Krydda med salt, socker, peppar och oregano.
  4. Servera majspuckarna med tomatfräset och en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 potatisar (5 st motsvarar ca 400 g)
  • 1 burk majs (à 340 g)
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
Tomatfräs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja
  • 2 burkar krossade tomater (à 400 g)
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 2 krm peppar
  • 1/2 msk oregano
Lägg till i inköpslistan