Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Majsbröd med chili

Utmana dina kockkunskaper och gör ditt egna majsbröd. Efter en stund i ugnen blir brödet ljuvligt saftigt och får en härlig arom från majs, bacon och chili.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt majskornen rinna av och spara spadet.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Värm majsspadet och vatten till fingervärme, 37°C (torrjäst 40°C). Häll det över jästen och rör om. Tillsätt övriga ingredienser men spar 1/2 dl av mjölet till utbakningen.
  3. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Rör slutligen i majskorn och ev bacon så att allt blandas men inte går sönder. Låt degen jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
  4. Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela den i 2 delar och rulla dem till runda bullar, lägg bullarna på smord plåt eller bakplåtspapper och platta ut dem till ca 20 cm i diameter.
  5. Snitta eller klipp dem i kanten så att de ser ut som en sol. Jäs under bakduk, ca 30 minuter.
  6. Sätt ugnen på 200°C.
  7. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

Ingredienser

  • 50 g jäst eller torrjäst (50 g jäst motsvarar 1 påse torrjäst)
  • 5 dl degvätska (majsspad + vatten)
  • 2 tsk salt
  • 2 msk flytande margarin
  • 1 burk mild green chili (à 113 g)
  • 400 g durumvetemjöl (400 g motsvarar ca 6 dl)
  • 500 g kärnvetemjöl (500 g motsvarar ca 8 dl)
  • 1 burk majskorn (à 340 g)
  • ev 1 paket bacon knaperstekt i bitar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB