Majsans ugnsfisk

Till Majsans ugnsfisk använder du en vit fisk som torsk, sej eller hoki. Det går snabbt att förbereda fisken med salladslök, majonnäs, crème fraiche och senap. Sedan sköter ugnen jobbet. Denna ljuvliga fiskrätt serverar du med kokt potatis och tomat.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Ingredienser
4 portioner
1 förp djupfryst torskfilé, sej eller hoki (à 600 g)
salt och peppar
4 salladslökar
1/2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 tsk fransk senap
800 g potatis
tomater
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vilken procent ska det vara på creme Fraiche en?
Christina
2021-08-09Hej Christina! Det ska vara vanlig crème fraiche med fetthalt 32%. Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-08-13Hur gör ni för att såsen inte ska skära sig???
Anna
2010-02-17Jättegott! Jag använde färsk torsk och kryddade med Santa Marias seafood & fish krydda.
Agneta
2009-05-19