Majsans ugnsfisk

8
6
Majsans ugnsfisk

Till Majsans ugnsfisk använder du en vit fisk som torsk, sej eller hoki. Det går snabbt att förbereda fisken med salladslök, majonnäs, crème fraiche och senap. Sedan sköter ugnen jobbet. Denna ljuvliga fiskrätt serverar du med kokt potatis och tomat.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 1997

Majsans ugnsfisk

Ingredienser

4 portioner
1 förp djupfryst torskfilé, sej eller hoki (à 600 g)
salt och peppar
4 salladslökar
1/2 dl majonnäs
2 dl crème fraiche
1 tsk fransk senap
800 g potatis
tomater

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Christina

2021-08-09

Vilken procent ska det vara på creme Fraiche en?

Redaktionen ICAse

2021-08-13

Hej Christina! Det ska vara vanlig crème fraiche med fetthalt 32%. Hälsningar Elina

Anna

2010-02-17

Hur gör ni för att såsen inte ska skära sig???

Agneta

2009-05-19

Jättegott! Jag använde färsk torsk och kryddade med Santa Marias seafood & fish krydda.