Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Majsans ugnsfisk

Till Majsans ugnsfisk använder du en vit fisk som torsk, sej eller hoki. Det går snabbt att förbereda fisken med salladslök, majonnäs, crème fraiche och senap. Sedan sköter ugnen jobbet. Denna ljuvliga fiskrätt serverar du med kokt potatis och tomat.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvtina torskfilén. Lägg fisken i en lätt smord ugnssäker form, salta och peppra.
  2. Skölj och strimla salladslökarna. Lägg strimlet över fisken.
  3. Blanda majonnäs med crème fraiche och fransk senap. Fördela såsen över fisken. Ställ in i ugn, 225°C, 20-25 minuter.
  4. Servera med kokt potatis och sallad på skivad tomat och strimlad salladslök.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt torskfilé, sej eller hoki (djupfryst à 600 g)
  • salt och peppar
  • 4 salladslökar
  • 1/2 dl majonnäs
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 tsk fransk senap
  • 800 g potatis
  • tomater
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer