Majs och potatisplättar med äpple och bacon | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Majs och potatisplättar med äpple och bacon

Matiga och smakrika plättar får du med detta recept på majs och potatisplättar med äpple och bacon. Ett spännande alternativ till vanliga pannkakor eller plättar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ägg och hälften av mjölken i en skål. Tillsätt mjölet och vispa till en jämn pannkakssmet. Häll i resten av mjölken.
  2. Häll bort spadet från majsen. Tärna potatisarna och hacka persiljan. Blanda i pannkakssmeten. Grädda ca 16 plättar (för 4 port).
  3. Stek bacon i en stekpanna. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Stek dem lätt i stekpannan. Skiva rödlöken tunt.
  4. Varva plättar, äpple och lök. Toppa med bacon och servera, gärna med en sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 1 burk majskorn (à 200 g)
  • 4 kokta potatisar
  • 1 knippe persilja
  • 12 skivor bacon
  • 2 syrliga äpplen
  • 2 rödlökar
Lägg till i inköpslistan