Majs med soltorkad tomat och parmesan

Betyg 4.8 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Majs med soltorkad tomat och parmesan

Oavsett om du utgår från färsk majs, majs på burk eller förkokta majskolvar är det läckert värre att servera den gula sötsaken med parmesan, majonnäs, citron och kräm på soltorkade tomater. Den här majsen är suverän till grillat, ribs, kyckling – ja, allt!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Majs med soltorkad tomat och parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 majskolvar
1 dl finriven parmesan + extra att strö över vid servering eller annan lagrad hårdost
4 msk majonnäs
4 msk crème av soltorkad tomat (eller 8 mixade soltorkade tomater)
1/2 msk finrivet citronskal
1 krm svartpeppar
hackade örter att strö över, t ex körvel, gräslök eller basilika

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1375 KJ / 329 kCal
Fett19 g
Salt1 g
Kolhydrater26 g
Protein11 g

Testa liknande recept

  • Grillade majskolvar med parmesan
    Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Kokt färsk majs
    0 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Manchegorullad majskolv
    Betyg 5 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad