Maits köttbullar med fetaost och salvia

Betyg 2.9 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Maits köttbullar med fetaost och salvia

Klassiska köttbullar får här en touch av medelhav med fetaost och en rejäl nypa torkad salvia. Genom att först fräsa löken till köttbullssmeten i smör blir smaken rundare och man slipper hårda lökbitar i köttbullarna.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2014

Maits köttbullar med fetaost och salvia

Ingredienser

6 portioner
1/2 dl fiberhavregryn
1/4 dl vispgrädde
1/4 dl vatten
1 gul lök
3 msk smör
500 g nötfärs (10 % fetthalt)
1 ägg
75 g fetaost
2 msk torkad mortlad salvia
1 1/2 krm salt
2 krm svartpeppar

Gör så här

00:10:00
Det här är ett läsarrecept som valts ut av Tidningen Buffé i samband med en utmaning till läsarna om att bidra med recept på sina bästa köttbullar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1080 KJ / 258 kCal
Fett20 g
Salt1.77 g
Kolhydrater3 g
Protein21 g

Testa liknande recept

  • Lovisa Eleonora Inez köttbullar
    Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Köttbullar med nöt- och fläskfärs
    Betyg 3.9 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Katalins müsli
    Betyg 2.7 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Färska morgonbröd
    Betyg 3.1 av 5.69 personer har röstat
    Receptet har 15 kommentarer
    Nyckelhålsmärkt.
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Gröt med tranbär
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad