Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Magdalenas sparrislunch

Enkel och snabblagad sparrislunch som är skön och smaskig. Spröd och grann sparris steks ihop med färskpotatis och toppas med ljuvlig parmesanost och rostade pinjenötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrapa små potatisarna. Värm olja i en panna. Lägg i potatisen och fräs den på svag värme tills den är genomstekt. Blanda ner sparris i bitar. Salta och peppra.
  2. Rosta pinjenötter i torr stekpanna. Häll dem över det gröna. Strimla parmesanost över.
  3. Servera med pestosås och ev rökt eller spicken skinka.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g små potatisar, helst färskpotatisar
  • 2 msk olja
  • 2 burkar sparris
  • salt och peppar
  • 3 msk pinjenötter
  • strimlad parmesanost
Till servering
  • pestosås
  • ev rökt skinka eller spicken skinka
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare