Madeirakyckling
Stekt kyckling i madeira, vin från Portugal, och krämig svampsås med smak av rosépeppar, vitlök och pimento passar bra både till vardag och helg. Servera madeirakycklingen med en fräsch sallad och bröd, eller med ris eller pasta.
Ingredienser
4 portioner
6 kycklingfiléer
salt
peppar
1 tsk krossad rosépeppar
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl torr madeira
Svampsås
200 g färska champinjoner
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör eller margarin
2 dl crème fraiche
1 dl buljong eller vatten
1/2 burk mild röd pimiento (à 200 g)
salt
svartpeppar
madeira
Till servering
ris eller pasta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Receptet är ofullständigt. Pimiento finns inte med bland ingredienserna, man vet därför inte hur mycket. Mycket irriterande, eftersom jag utgår från den förteckningen när jag handlar. Salt, svartpeppar och madeira återkommer bland ingredinserna för svampsåsen. Betyder det att man skall smaka av såsen med dessa tre? Det framgår inte av arbetsbeskrivningen.
Anders
2003-07-17