Madeirakyckling

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat
1
Madeirakyckling

Stekt kyckling i madeira, vin från Portugal, och krämig svampsås med smak av rosépeppar, vitlök och pimento passar bra både till vardag och helg. Servera madeirakycklingen med en fräsch sallad och bröd, eller med ris eller pasta.

Madeirakyckling

Ingredienser

4 portioner
6   kycklingfiléer
salt och peppar
1 tsk  krossad rosépeppar
1 msk  smör eller margarin
1 1/2 dl  torr madeira

Svampsås

200 g  färska champinjoner
1   liten gul lök
2   vitlöksklyftor
1 msk  smör eller margarin
2 dl  crème fraiche
1 dl  buljong eller vatten
1/2   burk mild röd pimiento (à 200 g)
salt och svartpeppar
madeira

Till servering

ris eller pasta

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Gör glutenfri: välj ris eller glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj ris eller äggfri pasta.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
12 personer har röstat

Kommentar

Receptet är ofullständigt. Pimiento finns inte med bland ingredienserna, man vet därför inte hur mycket. Mycket irriterande, eftersom jag utgår från den förteckningen när jag handlar. Salt, svartpeppar och madeira återkommer bland ingredinserna för svampsåsen. Betyder det att man skall smaka av såsen med dessa tre? Det framgår inte av arbetsbeskrivningen.

Anders

2003-07-17

Testa liknande recept

Ramensoppa med shiitake och ägg
Betyg 2.8 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingsoppa med skogschampinjon
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Oxfilé med duxelle och rotselleripuré
Betyg 4.4 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hjortinnerfilé med konfiterad potatis och rödvinssås
Betyg 3.2 av 5.
125 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Fransk lantgryta
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kantarellfärserad kalvrulle
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga