Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Maddes snabba ugnsfisk

Maddes snabba ugnsfisk är en mumsig rätt full av smak. Fördela bara fräst lök och svamp i en form och lägg på skivad torskfilé toppad med basilika och riven ost som du sedan gratinerar i ugn. Avnjut din goda ugnsfisk med potatismos och sallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skiva champinjoner eller häll av spadet av champinjonburken. Strimla purjolöken. Fräs lök och svamp i margarin eller smör. Fördela fräset i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  2. Skär torskfilén i skivor. Salta och peppra fisken. Stek den i matfettet efter lök-svampen.
  3. Lägg skivorna lite på varandra över svampen. Strö över basilika och riven ost med stark smak. Gratinera i 250°C, 8-10 minuter. Potatismos och sallad serveras till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 200 g champinjoner eller champinjoner på burk (200 g färska champinjoner motsvarar 1 burk)
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 600 g torskfilé, sej eller hoki
  • 2 msk basilika
  • 2 dl riven ost (stark smak)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?