Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Maddes middagsgryta

Smaskigt och enkelt recept på en god vardagsmiddag. Med Maddes middagsgryta får du en god, vegetarisk middag med råvaror som salladslök, gurka, bönor och blomkål. Servera grytan med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Strimla salladslöken. Fräs den glansig i olja. Dela blomkålshuvudet i buketter. Skala och dela gurkan på längden.
  2. Skrapa ur kärnorna med en sked. Skär sedan gurkan i bitar. Tillsätt blomkål och gurka. Låt fräsa med några minuter.
  3. Pressa över vitlöken och tillsätt tabasco, paprikapulver, timjan, salt och peppar. Häll över grönsaksbuljongen.
  4. Häll av vätskan på en burk röda bönor. Rör ner bönorna i grytan. Koka i ca 5 minuter. Strö över rikligt med hackad persilja. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 knippa salladslök
  • 2 msk olja
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk tabasco
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk timjan
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 3 dl grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?