Lyxig tosca

39
3
Lyxig tosca

Toscakaka med extra lyxig touch är perfekt att servera som efterrätt eller till kaffet. Du gör en mjuk botten som du sedan garnerar med en suverän glasyr av bland annat mandel, hasselnöt, smör, sirap och mjölk. En söt och lyxig tosca!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996

Lyxig tosca

Ingredienser

8 portioner
2 1/2 dl fin blandning glutenfritt mjöl (provbakat med mjölblandning från Semper och Finax)
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g smör
1 ägg
1 dl gräddfil

Glasyr

100 g sötmandel
100 g hasselnötskärnor
50 g smör eller margarin
1/2 dl strösocker
1 msk fin blandning glutenfritt mjöl
1 msk sirap
1 msk mjölk
smör eller margarin
glutenfritt ströbröd

Gör så här

Tips

Kakan kan förstås även göras för hand. Rör då samman mjukt smör och socker. Tillsätt sedan ägg, gräddfil och övriga ingredienser.

Vad tyckte du om receptet?

39

Kommentarer

Karolina

2020-07-03

Måste man använda glutenfritt mjöl?

Redaktionen ICAse

2020-07-03

Hej Karolina! Det kanske går att byta ut mot vanligt vetemjöl men det beter sig annorlunda än glutenfrimjölmix så mitt tips är att göra denna toscakaka istället. https://www.ica.se/recept/toscakaka-716486/ Lycka till. Hälsningar Ulrika

Petra

2007-05-17

Går inte att misslyckas med. Jättegod och uppskattad då jag bjudit på kakan. Vill man göra receptet enklare, hoppa över skållning och skalning. Jag grovhackar mandel och nötter som dom är. Kakan blir fin då man låter skalet vara kvar.

Therese

2006-09-06

Sååå god!

Testa liknande recept