Lyxig tosca
Toscakaka med extra lyxig touch är perfekt att servera som efterrätt eller till kaffet. Du gör en mjuk botten som du sedan garnerar med en suverän glasyr av bland annat mandel, hasselnöt, smör, sirap och mjölk. En glutenfri och lyxig tosca!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 1996
Ingredienser
8 portioner
Glasyr
100 g sötmandel
100 g hasselnötskärnor
50 g smör eller margarin
1/2 dl strösocker
1 msk fin blandning glutenfritt mjöl
1 msk sirap
1 msk mjölk
Kaksmet
2 1/2 dl fin blandning glutenfritt mjöl (provbakat med mjölblandning från Semper och Finax)
1 1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
100 g smör
1 ägg
1 dl gräddfil
smör eller margarin
glutenfritt ströbröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Måste man använda glutenfritt mjöl?
Karolina
2020-07-03Hej Karolina! Det kanske går att byta ut mot vanligt vetemjöl men det beter sig annorlunda än glutenfrimjölmix så mitt tips är att göra denna toscakaka istället. https://www.ica.se/recept/toscakaka-716486/ Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-07-03Går inte att misslyckas med. Jättegod och uppskattad då jag bjudit på kakan. Vill man göra receptet enklare, hoppa över skållning och skalning. Jag grovhackar mandel och nötter som dom är. Kakan blir fin då man låter skalet vara kvar.
Petra
2007-05-17Sååå god!
Therese
2006-09-06