Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Tårta i mikron

Med detta recept gör du underbara, krispiga bottnar av smör, nötter och havregryn i mikron på bara några minuter! Bygg ihop dina gräddade bottnar till en tårta med len grädde och söta bär emellan varje lager och på toppen. Servera direkt!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka hasselnötskärnor grovt. Smält smör, tillsätt nötter, socker och havregryn.
  2. Rita en cirkel (ca 20 cm i diameter, för 8 bitar) på tre bakplåtspapper. Fördela och bre ut smeten på cirklarna, lägg botten + bakplåtspapper på tallrikar.
  3. Grädda en botten i taget i mikron på full effekt i ca 3 minuter. Låt kallna. Bottnarna ska vara krispiga.
  4. Vispa vispgrädde med vaniljsocker.
  5. Lägg ihop bottnarna med grädde och bär emellan och överst.

Ingredienser

Portioner: 8 bitar
  • 1 1/2 dl hasselnötskärnor
  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 3 dl havregryn
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 l bär
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?