Lyxig snickerskaka

Krämigt jordnötssmör tillsammans med en fyllig chokladsmak blir en svårslagen kombo i denna maffiga kaka. Skär upp i tårtbitar eller i mindre rutor. Ett alternativ för veganer och perfekt som ett lite hälsosammare fika eller som mumsigt lördagsgodis.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Ingredienser
10 portioner
100 g valnötter
12 dadlar
1/2 dl havregryn
1/2 dl kakao
ev 1 msk vatten
kakao och salta, hackade jordnötter till garnering
Fyllning
1 dl jordnötssmör
1 dl havregryn
2 msk agavesirap
3/4 dl vatten
1 krm flingsalt
Chokladglasyr
1/2 dl kokosolja
1 1/2 msk agavesirap
1/2 dl kakao
1 krm flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi905 KJ / 216 kCal
Fett6 g
Salt0.49 g
Kolhydrater15 g
Protein6 g
Kommentarer
10 stKan jag ta solrosfrön istället för valnötter? Tål inte nötter
Lisbeth
Hej Lisbeth! Det är tyvärr inget vi har provlagat och vet därför inte om det blir bra. Om du vågar testa så kommentera gärna här igen och berätta hur det blev! Hälsningar Elina
ICA-köket
Jag skulle vilja ha recept med dadlar dock glutenfritt
Kisha
Går jättebra att frysa.Mumsigare kan de inte bli;) En klick grädde el glass till för den som vill ha de lite onyttigare;)
Anneli