Lyxig ragu på färska havskräftor

Betyg 3.5 av 5.57 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Lyxig ragu på färska havskräftor

Ta vara på hela kräftan och gör en smörstinn skaldjursfond av skalen! Använd den mustiga kräftfonden till denna otroligt läckra och smakrika ragu med brynt fläsk, jordärtskocka och färska havskräftstjärtar. Passar perfekt som en lyxig förrätt. Fonden går fint att förbereda.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2015

Lyxig ragu på färska havskräftor

Ingredienser

4 portioner
500 g havskräftor (färska i lag eller frysta, tinade)
1 gul lök
1 morot
200 g rotselleri
100 g purjolök
1 dl tomatpuré
2 msk konjak
1/2 dl portvin
1 l vatten
1 hönsbuljongtärning
1 1/2 tsk torkad timjan
2 lagerblad
6 vitpepparkorn
2 msk paprikapulver
150 g rimmat fläsk (i bit)
250 g jordärtskockor
salt
peppar
100 g smör (+ extra till stekning)

Gör så här

00:20:00
00:03:00
00:02:00
01:00:00
01:00:00
00:20:00
00:05:00
00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det kan omöjligt bli 1,5 l fond efter kokning!!! Man hällde ju bara på drygt. 1 l vätska. Jag fick 7 dl innan reducering!

    Ingrid

    Hej Ingrid! Mycket riktigt! Vi vet inte riktigt vad som hänt här. Fel var det i alla fall. Tack för att du uppmärksammade oss det det! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Allt för salt, väldigt lite mat kan möjligtvis passa som förrätt men det finns så många bättre och mer lättlagade allternativ

    Tobias

Näringsvärde per portion

Energi2234 KJ / 534 kCal
Fett37 g
Salt3.18 g
Kolhydrater18 g
Protein23 g

Testa liknande recept

  • Havskräftor med vitlök och persilja
    Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dillkryddad havskräftragu
    Betyg 4 av 5.1 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Vitlöksgratinerade havskräftor
    Betyg 3.5 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad