Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Ädelostpaj

En paj är alltid lika uppskattad och denna smakrika ädelostpaj är inget undantag. Till fyllning i pajen använder du krispig paprika och mjuk ädelost som täcks med en äggstanning på crème fraiche innan gräddning.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200-225°C.
  2. Nyp ihop smör och mjöl till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Den kan också göras i matberedare. Täck med plastfilm eller lägg i plastpåse. Låt stå ca 1 timme i kylen.
  3. Kavla ut degen tunt och klä en pajform (för 8 port). Tryck till runt kanten och nagga bottnen. En aluminiumfolieremsa vikt över kanten hindrar att degen glider under gräddningen. Ställ formen i kylen.
  4. Fyllning: Hacka paprikan och mosa osten. Vispa ihop ägg och crème fraiche och krydda med svartpeppar.
  5. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 minuter. Ta bort folieremsan och häll i fyllningen. Fortsätt grädda 20-25 minuter eller tills fyllningen har fått fin färg.
  6. Servera pajen ljummen eller kall med lite grönsallad till.

För alla

Innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: änvänd glutenfritt mjöl.

Tips

Pajdegen kan göras i förväg och endera frysas eller ligga i kylen ett par dagar.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(85)

Ingredienser

Portioner: 8
  • 150 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 1 röd paprika
  • ca 140 g ädelost
  • 3 ägg
  • 3 dl crème fraiche
  • grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan