Ädelostpaj

36
9
Ädelostpaj

En paj är alltid lika uppskattad och denna smakrika ädelostpaj är inget undantag. Till fyllning i pajen använder du krispig paprika och mjuk ädelost som täcks med en äggstanning på crème fraiche innan gräddning.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997

Ädelostpaj

Ingredienser

8 portioner
150 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Fyllning

1 röd paprika
ca 140 g ädelost
3 ägg
3 dl crème fraiche
grovmalen svartpeppar

För alla

Innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: änvänd glutenfritt mjöl.

Gör så här

Tips

Pajdegen kan göras i förväg och endera frysas eller ligga i kylen ett par dagar.

Vad tyckte du om receptet?

36

Kommentarer

Julina

2022-04-04

Så god paj! Jag bytte ut paprikan mot broccoli samt toppade pajen med knaperstekt bacon. Rekommenderar 👌🏼

Liv

2021-03-19

Mycket enkelt och gott recept. Rekommenderas varmt.

Eva

2020-07-04

Lätt att göra och mycket god. 😋👍🏼