Ädelostpaj

Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
9
Ädelostpaj

En paj är alltid lika uppskattad och denna smakrika ädelostpaj är inget undantag. Till fyllning i pajen använder du krispig paprika och mjuk ädelost som täcks med en äggstanning på crème fraiche innan gräddning.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1997

Ädelostpaj

Ingredienser

8 portioner
150 g  smör
3 1/2 dl  vetemjöl
2 msk  kallt vatten

Fyllning

1   röd paprika
ca 140 g  ädelost
3   ägg
3 dl  crème fraiche
grovmalen svartpeppar

För alla

Innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: änvänd glutenfritt mjöl.

Gör så här

Tips

Pajdegen kan göras i förväg och endera frysas eller ligga i kylen ett par dagar.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Så god paj! Jag bytte ut paprikan mot broccoli samt toppade pajen med knaperstekt bacon. Rekommenderar 👌🏼

Julina

2022-04-04

Mycket enkelt och gott recept. Rekommenderas varmt.

Liv

2021-03-19

Lätt att göra och mycket god. 😋👍🏼

Eva

2020-07-04

Testa liknande recept

Lyxig ostpaj
Betyg 4 av 5.
24 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päron- och ädelostflarn
Betyg 2.8 av 5.
110 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ädel köttfärspaj
Betyg 2.7 av 5.
34 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ädelostfyllda dadlar
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ädelostmuffins
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Pepparkakswhoopie
Betyg 3.9 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga